Τετάρτη 4/8/2021

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Να υπάρξει ένα μορατόριουμ από τις πολιτικές δυνάμεις»

«Όταν λέω μορατόριουμ, εννοώ των πάντων και κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και των πάντων» τόνισε

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προτείνοντας, παράλληλα, ένα πολιτικό μορατόριουμ, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.

«Το ύπουλο με τον κορωνοϊό είναι ότι πολλοί νοσούν χωρίς συμπτώματα και ότι μόλις το 2% του πληθυσμού θα νοσήσει, άρα σου λένε ότι το 98% θα την σκαπουλάρει και επομένως ας κάνουμε και κούλουμα και Καρναβάλι, ας μαζευόμαστε κτλ», σημείωσε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στην μείωση των συγκεντρώσεων, ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι καλό θα ήταν να υπάρξει ένα μορατόριουμ από τις πολιτικές δυνάμεις. «Είτε με την μη κατάθεση νομοσχεδίων από την κυβέρνηση που προκαλούν αντιδράσεις, εφόσον αυτό είναι εφικτό καθώς θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση του Κράτους, είτε με τη στάση μιας πιο υπεύθυνης αντιμετώπισης. Σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να υπάρξει μετάδοση του ιού» τόνισε.

«Τώρα έχουμε πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Ας τσακωθούμε αργότερα»

Μάλιστα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας εξήγησε αναλυτικά τι εννοεί, με την λέξη μορατόριουμ. «Όταν λέω μορατόριουμ, εννοώ μορατόριουμ των πάντων και κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και συλλογικοτήτων και των πάντων. Τώρα έχουμε πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Ας έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος έκανε αναφορά και στην βρετανική μετάλλαξη, επισημαίνοντας ότι μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. «Το δεύτερο ή τρίτο κύμα των επιδημιών αυτών είναι πολύ πιο ισχυρό από το πρώτο κρούσμα παραδοσιακά, το έχουμε δει διαχρονικά στις επιδημίες γρίπης. Η διαφορά εδώ είναι ότι αν και περισσότερα τα κρούσματα είναι πιο ήπια και σε νεότερες ηλικίες, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, προφανώς και λόγω των εμβολιασμών, αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το πρώτο κύμα» κατέληξε ο καθηγητής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ