Τετάρτη 4/8/2021

Σε εξέλιξη πορεία στην Κυψέλη για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι κάτοικοι της Κυψέλης, για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. 

5265987

Συγκεκριμένα, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας κάλεσε σε συγκέντρωση τους κατοίκους γύρω στις 12:30, σήμερα το μεσημέρι, συνδυάζοντας τα αιτήματα για προστασία της υγείας του λαού με τη φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού. Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

5265991

«Στις γειτονιές της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και των Πατησίων Ελληνες και μετανάστες αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις σε ειδικότητες και υλικοτεχνική υποδομή στο Κέντρο Υγείας της οδού Χαλκίδος και στα δημοτικά ιατρεία, τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, την ανεργία χωρίς καν πρόσβαση στα επιδόματα φτωχοκομείου» έγραφε στο κάλεσμά του το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, καταγγέλοντας, παράλληλα, τις άθλιες υγειονομικά συνθήκες που επικρατούν στο ΚΥΤ του Ελαιώνα, ως συνέπεια της πολιτικής του απαράδεκτου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων.

5265996

Με την σειρά της και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με σύνθημα «21 Μαρτίου – Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού! Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Ρατσισμός – καταστολή ποτέ και πουθενά!» καλεί μαθητές και μαθήτριες να πάρουν μέρος σε δράσεις που οργανώνονται σε γειτονιές της Αθήνας από φορείς, εργαζόμενους και φοιτητές. «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Δυναμώνουμε τις φωνές μας για να μη ματώνουν οι λαοί για τα κέρδη των λίγων!», δηλώνουν μεταξύ άλλων οι μαθητές.

5265995

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζόφος!