Lockdown: Ανοίγει 5 Απριλίου το λιανεμπόριο; – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

Πού θα περάσουν το φετινό Πάσχα οι Έλληνες

Must Read

Και μπορεί να ανακοινώνονται συνεχώς μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων -δηλαδή να υπόσχεται η κυβέρνηση, γιατί στην πράξη τίποτα δεν γίνεται-, κάποιοι να μιλούν για άρση του lockdown, κάποιοι άλλοι να τα «ρίχνουν» στους πολίτες για ανευθυνότητα και μη τήρηση των οδηγιών, ωστόσο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αυστηρών περιορισμών η υπομονή είναι λογικό να εξαντλείται, όπως βέβαια και οι λιγοστές οικονομίες.

Το λιανεμπόριο στενάζει. Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο. Τα πάγια έξοδα δεν σταματούν και τα ταμεία είναι άδεια. Πώς να επιβιώσουν οι ιδιοκτήτες μικρών και μικρομεσαίων καταστημάτων που δουλεύουν για ένα μεροκάματο, το οποίο τώρα οι κυβερνώντες τούς έχουν στερήσει;

Πότε θα ανοίξει η αγορά;

Ένα ερώτημα που κάθε εβδομάδα λαμβάνει διαφορετική απάντηση. Διότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει τα παράλογα λογικά, και τα απίθανα πιθανά! Πέρσι (Μάρτιος 2020) με 100 κρούσματα έσπερνε τον πανικό και επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς, και φέτος (Μάρτιος 2021) με 3.000 και πλέον κρούσματα, συζητά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Το ερώτημα εδώ είναι ένα. Θέλει ο πρωθυπουργός να ανοίξει την αγορά άμεσα γιατί είναι αποφασισμένος να ανοίξει τον τουρισμό τον Μάιο και δεν «ταιριάζει» τελευταία στιγμή να φανεί ότι δίνει έμφαση μόνο εκεί και να δείξει ότι απομονώνει σχολεία κτλ, ή τελικά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου και όλα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς καμία εξήγηση;

Αρχές Απρίλη: Μέρες-ορόσημο για το άνοιγμα της οικονομίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται να ανοίξει σταδιακά τις δραστηριότητες από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου. Μάλιστα, με δηλώσεις τους πολλά κυβερνητικά στελέχη (ειδικά τις τελευταίες ημέρες) επιβεβαιώνουν πως οι πρώτες ημέρες του Απριλίου θα σηματοδοτήσουν άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Την προσεχή, Τετάρτη 31 Μαρτίου, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών η οποία και θα κρίνει αν το λιανεμπόριο «μπορεί» να ανοίξει στις 5 Απριλίου. Το ζήτημα εδώ παραμένει ένα. Πώς ετοιμάζονται να τα ανοίξουν σιγά σιγά όλα, όταν το ΕΣΥ πιέζεται και τα νοσοκομεία δεν έχουν άλλες αντοχές.

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα

Η επιδημιολογική εικόνα θα κρίνει τις αποφάσεις των ειδικών σχετικά με τη μέθοδο λειτουργίας του λιανεμπορίου, είτε με click away και του click in shop. Το σίγουρο είναι ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν και θα εξυπηρετούν τους πελάτες βάσει των τετραγωνικών. Δηλαδή ανάλογα τον αριθμό των τετραγωνικών θα είναι και ο αριθμός των πελατών.

Γεωργιάδης: «Τέλος Απρίλη το άνοιγμα της εστίασης»

«Βέβαιον είναι ότι προς το τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Απριλίου προγραμματίζεται και το άνοιγμα της εστίασης, στους εξωτερικούς χώρους, με τις ενώσεις των επαγγελματιών να έχουν ήδη ενημερωθεί από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πέτσας: «Προετοιμάζομαι για Πάσχα στο χωριό»

«Είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες. Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Πέτσας ότι, «και το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να ανοίξουν, για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα».

Ο τουρισμός ανοίγει στις 14 Μαΐου

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται, όπως προανήγγειλε και ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, το δοκιμαστικό άνοιγμα του τουρισμού, το επίσημο άνοιγμα του οποίου είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου, ενώ αρχές του καλοκαιριού είναι στόχος ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού της χώρας, αλλά και το Ψηφιακό πιστοποιητικό που έχει αποφασίσει η ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This