Καπραβέλος: «Κυνηγήσαμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα»

Χαρακτήρισε αναποτελεσματικά πολλά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση

Must Read

Για στρατηγικό λάθος όσο αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας μιλά ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος δεν δίστασε να αναφερθεί στο παράδειγμα της Ιαπωνίας των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων από COVID-19 με την Ελλάδα!

«Ήταν στρατηγικό λάθος να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα», είπε με νόημα ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Παράλληλα, ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προειδοποίησε πως «δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη», κάνοντας για λόγο για «ηφαίστειο που βράζει», σε ότι αφορά στην επιδημιολογική εικόνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς»

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος, καθώς μία «λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου» ενώ υποστήριξε πως κάποια μέτρα που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά μπορούν να αρθούν, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Self test και διαχείριση κρουσμάτων

Σχετικά με τα self tests, υπογράμμισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Το ζήτημα είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων, είπε και εξήγησε πως με τη μαζική χρήση των self tests ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 15.000.

Τόνισε, δε, πως εάν κάποιος δεν κάνει σωστά το self test, μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα που θα είναι ψευδώς αρνητικό. Προϋπόθεση για τη σωστή αξιοποίηση των self tests, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This