Πέμπτη 5/8/2021

Βασιλακόπουλος: «Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο – Οι μεταδόσεις γίνονται μέσα στα σπίτια»

Μερικό άνοιγμα λιανεμπορίου, εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και επιστροφή των μαθητών του Λυκείου, είναι κάποιες από τις προτάσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

«Πρέπει να μειωθεί η μετάδοση στα σπίτια. Όλα δείχνουν πως ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή του lockdown γιατί δεν αντέχει άλλο. Το εμβόλιο όμως δεν αποτελεί την λύση», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας πρότεινε να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα για μια εβδομάδα των μικρών επιχειρήσεων και μετά να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα με μεγάλη προσοχή. Παράλληλα, για την εστίαση ανέφερε ότι «πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για τα σχολεία ότι «δεν γίνεται να τα ανοίξουν όλα μαζί. Πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λύκεια».

«Πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας έφεραν εδώ» ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως εξήγησε «οι μεταδόσεις γίνονται μέσα στα σπίτια (πάω σε σπίτια συγγενών ή φίλων, βγάζω την μάσκα πιο εύκολα) ενώ επεσήμανε πως «τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησαν με μεγάλες… φούσκες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ