Μετακινήσεις από δήμο σε δήμο: Πώς θα ψωνίζετε από Δευτέρα (5/4) – Τι να μην ξεχνάτε όταν χρησιμοποιείτε το 13032

Πότε θα ανοίξουν εστίαση, γυμναστήρια και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Must Read

Μπορεί τα νέα μέτρα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου να ανακοινώθηκαν εχθές, Τετάρτη (31/3) από την κυβέρνηση, ωστόσο τα ερωτήματα των πολιτών για διευκρινίσεις είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι, αν μπορεί να κάνει κανείς ψώνια σε διαφορετικό δήμο από εκείνον που μένει.

Διαβάστε ακόμα: ΕΕΑ: «Μόνο με κούρεμα οφειλών θα μπει ένα φρένο στα λουκέτα και στην εκτίναξη της ανεργίας»

«Ψώνια και σε διαφορετικό δήμο»

«Και για τα ψώνια μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από Δήμο σε Δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Διαβάστε ακόμα: Lockdown: «Σηκώνει ρολά» το λιανεμπόριο στις 5/4 – Όλα τα νέα μέτρα για μαγαζιά, μετακινήσεις και σχολεία

Αρνητική απάντηση θα έρχεται στο 2ο μήνυμα

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά». Ανέφερε όμως τι δεν πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε στα ραντεβού. «Χρειάζεται ταυτότητα, ή διαβατήριο» δήλωσε. Πρόσθεσε ότι «στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά».

Διαβάστε ακόμα: Βασιλακόπουλος: «Αναστολή εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάζονται»

Πότε θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα

«Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και mall και τα πολυκαταστήματα από την επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι «το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση».

Μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο, κάθε Σαββατοκύριακο, με χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033, με έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Διαβάστε ακόμα: Δωδεκάνησα: Οι κάτοικοι το ‘ριξαν στα ψυχοφάρμακα λόγω lockdown!

Πότε θα ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο Υπ. Ανάπτυξης είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του Υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τι θα γίνει με την εστίαση

«Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της Εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η πίεση για το άνοιγμα των Λυκείων προέρχεται από την ανελαστική ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δεν μπορεί τα παιδιά να δώσουν Εξετάσεις χωρίς να έχουν μπει στην τάξη. Η υπόθεση αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και αυτό προκαλεί την μεγάλη πίεση για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των τάξεων του Λυκείου, διότι αυτό συζητάμε».

Διαβάστε ακόμα: Μακρή: «Πρώτα θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια» – Τι θα γίνει με τα self test

Τι ισχύει για το ψάρεμα

«Εφόσον τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για ψάρεμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This