Σάββατο 31/7/2021

Μακρή: «Πρώτα θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια» – Τι θα γίνει με τα self test

Επανέρχεται σταδιακά η δια ζώσης εκπαίδευση, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στις 12 Απριλίου. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει στην πορεία τα υπόλοιπα σχολεία, ίσως μετά το Πάσχα.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά, με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια», τόνισε υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η τηλεκπαίδευση και σε επίπεδο γνώσεων αλλά και σε ψυχολογικό, αναδείχθηκε σε άλλο ένα στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης, καθώς η φετινή χρονιά χάθηκε, τα παιδιά έμειναν με κενά και ο «εγκλωβισμός» τους τα έκανε περισσότερο εσωστρεφή με προβλήματα στην ψυχοσύνθεσή τους.

Μπορεί να παραταθεί το σχολικό έτος

«Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε παράταση του σχολικού έτους, το έχει πει και η Υπουργός Παιδείας. Εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα» ξεκαθάρισε η Ζέττα Μακρή.

Τι θα γίνει με τα self test στα παιδιά

Για τα self test, η κ. Μακρή είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

«Τα self test θα είναι ένα από τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ παράλληλα θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν τους τελευταίους μήνες, όπως η χρήση μάσκας και αποστάσεων, οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ