Σάββατο 31/7/2021

Ο ένας πάνω στον άλλο οι ασθενείς στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Φαινόμενα συνωστισμού παρατηρούνται καθημερινά στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Και αυτό γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε εξωτερικά ιατρεία άλλων
νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να επιλέγουν το Θεαγένειο και να συνωστίζονται σε μια μικρή αίθουσα αναμονής. Μάλιστα, ένας πολίτης κατέγραψε σκηνές απείρου κάλλους, με τους ασθενείς -στα εξωτερικά ιατρεία- να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.

Φ2

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Βασίλης Μουρατίδης, «τα απογευματινά ιατρεία υπολειτουργούν, καθώς έχει μπει ένα πλαφόν επτά περιστατικών για κάθε γιατρό, ο οποίος μέχρι πρότινος έβλεπε 20-25 κάθε εβδομάδα. Ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, οπότε όλοι έρχονται πρωί». Ο κ. Μουρατίδης επισήμανε ότι το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα και προ κορωνοϊού. Οπως ανέφερε, «στο διάστημα της πανδημίας έφυγαν 30-40 άτομα με συνταξιοδότηση, ενώ προσλήφθηκαν 10-15 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα για 30 ασθενείς».

Το πρόβλημα παραδέχτηκε και η διοικήτρια του Θεαγενείου Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή, ενώ την Τετάρτη 7 Απριλίου οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ