Μαγιορκίνης για το «μπλόκο» σε λιανεμπόρους Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης: «Μας προβλημάτισαν ενεργά κρούσματα και RT» (video)

«Το καμπανάκι για τις εικόνες συνωστισμού, πλέον, θα το χτυπάμε 10 φορές, αν πέρυσι το χτυπούσαμε μία»

Must Read

Για τους λόγους που η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το «μπλόκο» στο λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης μίλησε, μεταξύ άλλων, στο ΣΚΑΪ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι στο «μικροσκόπιο» της επιτροπής εδώ και αρκετό καιρό.  

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, την Τετάρτη αυτό που εισηγήθηκε η επιτροπή, ήταν ένα σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, με πρώτο το λιανεμπόριο, σε συνδυασμό τη αύξηση των δυνατοτήτων σε testing που προσφέρει το self test. Ωστόσο όπως είπε, τους προβλημάτισαν τα στοιχεία, οπότε η επιτροπή γνωμοδότησε εκτάκτως. «Είναι μια κατάσταση δυναμική η επιδημία και δεν αποκλείεται να κληθούμε να ξαναγνωμοδοτήσουμε εκτάκτως. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Έχει ξαναγίνει», ανέφερε.

«Τα βασικά σημεία που μας προβληματίζουν για τις συγκεκριμένες περιοχές, είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων, όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν έχει φανεί να κάμπτεται με την λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους, σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε αυτές τις πόλεις», διευκρίνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Καμπανάκι» για τις νυχτερινές εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Για τις εικόνες συνωστισμού τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, που είναι ήδη επιβαρυμένη, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «πλέον το καμπανάκι με αυτές τις εικόνες θα το χτυπάμε 10 φορές, αν πέρυσι το χτυπούσαμε σε αντίστοιχες εικόνες μία φορά. Η πιθανότητα να γίνουν μεταδόσεις είναι εξαιρετικά υψηλές και έχουμε να κάνουμε και με μεταλλάξεις που έχουν 20% περισσότερη μεταδοτικότητα. Είναι η χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτό και νομίζω θα δούμε περαιτέρω επιβάρυνση τις επόμενες μέρες, ως αποτέλεσμα αυτών. Είναι μια μάχη που δίνουμε με το χρόνο, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθεί ο καιρός, να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τελευταίο μίλι και πάμε να σκοντάψουμε».

Για τα Λύκεια είπε πως είναι αρκετά πιθανό να ανοίξουν στις 12 Απριλίου, αν όλα πάνε καλά, και πως προτεραιότητα είναι κυρίως η εκπαίδευση, ενώ, σχετικά με τις προοπτικές μετακίνησης το Πάσχα, είπε πως θα πρέπει να ζυγίσουμε την ψυχική βαρύτητα του κόσμου και τα μέτρα δημόσιας υγείας. «Αν ήμασταν σε αυτή την κατάσταση πέρυσι δεν νομίζω να πηγαίναμε σε ανοίγματα, αλλά αυτή την στιγμή ζυγίζουμε μια μεγάλη κούραση του κόσμου. Δεν το αποκλείω, αλλά δεν μπορώ να πω κιόλας ότι θα γίνει», κατέληξε.

  • Δείτε τις δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This