Ο καθηγητής Παυλάκης (από τις ΗΠΑ) μιλά για «κώφωση» και όχι κόπωση υποτιμώντας τους Έλληνες πολίτες!

«Εγώ δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την κόπωση», είπε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού... Τι δήλωσε η Ματίνα Παγώνη

Must Read

Το ότι ένας γιατρός που ζει στις ΗΠΑ και δεν έχει ούτε μαγαζί που έκλεισε, ούτε είναι αναγκασμένος να ζει με 534 ευρώ (και αν…), ούτε έχει πρόβλημα επιβίωσης, καταφεύγει σε μηδενισμούς και λαϊκισμούς και υποτιμά τον κόσμο, δεν είναι και τόσο τιμητικό για τον ίδιο.

Γιατί το ότι ο γιατρός και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε… σλόγκαν την κόπωση του κόσμου, εκτός από τους «σώφρονες» που έχουν αντοχές (!!!) και μίλησε για «κώφωση», μόνο ως προσβλητικό μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες που έβαλαν και βάζουν πλάτη και είναι αυτοί που βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται. Ούτε οι πολιτικοί, ούτε φυσικά οι επιστήμονες. Και το μόνο που ακούει ο κόσμος συνεχώς, είναι κατηγορίες και υποτιμητικά σχόλια.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν μπορώ πια να ακούω όλο αυτό το σλόγκαν με την κόπωση. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει αντοχές. Νομίζω ότι η πλειοψηφία αντέχει και κρατάει τα μέτρα. Είναι αυτό που λέω το τείχος των σωφρόνων (σ.σ. οι άλλοι δηλαδή είναι τρελοί, ή ψεκασμένοι κατά το κυβερνητικό αφήγημα…). Δεν δέχομαι το επιχείρημα της κόπωσης. Εγώ νομίζω ότι είναι κώφωση. Ακούμε επιλεκτικά ότι θέλουμε. Δεν ακούμε για τη διάλυση των νοσοκομείων. Δεν ακούμε τους 60 νεκρούς που σε λίγες ημέρες μπορεί να είναι 90 και παραπάνω. Ούτε την καταστροφή που κάνει ο ιός και στην οικονομία. Μακροχρόνια αν δε κρατηθεί το άνοιγμα θα γίνει χειρότερο πρόβλημα οικονομικό. Οπότε αυτή τη στιγμή βλέπω ότι πρέπει να περιμένουμε τον ιό να μας διδάξει. Πρέπει να περιμένουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος που εγώ φοβάμαι ότι θα είναι την εβδομάδα των παθών».

Εμμένοντας στην άκαμπτη και σκληρή στάση του, ο ιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε «λάθος» το άνοιγμα δραστηριοτήτων καθώς «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας, είμαστε στη κορύφωση τους επιδημιολογικού κύματος».

Και πρόσθεσε με μια προειδοποίηση: «Έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Ήταν σωστή η εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη. Αν τώρα προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιστήμονες δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν ποτέ συγκρότημα, γιατί δεν συντονίζονται και το ένα… φάλτσο διαδέχεται το άλλο. Και δεν φαίνεται να έχει σταματημό αυτή η ιστορία…

Παγώνη: «Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη με τη σειρά της συνέστησε ψυχραιμία στην αντιμετώπιση του «πολέμου», όπως είπε και σχολιάζοντας την αναστολή της απόφασης για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, έδωσε δίκιο στους καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται.

«Τουλάχιστον από την Τετάρτη οι έμποροι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί σχετικά. Δεν έγινε αυτό και ήταν μεγάλο λάθος. Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο είχε υποδειγματική στάση στην τήρηση των μέτρων, αφήνοντας… παράθυρο για αλλαγή της απόφασης: «Όταν είχαν ανοίξει τα καταστήματα, τα μικρά, παραμονές των εορτών, δεν υπήρχαν προβλήματα. Η Επιτροπή θα τα δει, αυτήν την εβδομάδα, τα πράγματα λίγο διαφορετικά».

Ο… αστερίσκος που έβαλε αφορά το εξής: «Ωστόσο, οι μετακινήσεις που θα γίνουν αυτό το διάστημα, για να βγει ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα. Ίσως αυτό να σκέφτηκε και η επιτροπή».

Για το μεγάλο ερωτηματικό, που είναι το Πάσχα, η απάντηση που μπόρεσε να δώσει η κ. Παγώνη ήταν η εξής: «Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι, κλεισμένοι σε ένα σπίτι. Θα είμαστε με μάσκες και αποστάσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως επιτραπούν οι μετακινήσεις στην επαρχία «αν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και εάν οι συνθήκες και τα νούμερα το επιτρέψουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This