Πέμπτη 29/7/2021

Κινδυνεύει με πρόστιμο το φαρμακείο που «εξυπηρέτησε» την θυγατέρα του Μητσοτάκη

Δεν είχε δηλώσει ότι θα είναι ανοιχτό το φαρμακείο που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός το Σάββατο

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε φαρμακείο της Καλλιθέας το πρωί του Σαββάτου προκειμένου να προμηθευτεί self test για την κόρη του, ενδέχεται να φέρει αντιμέτωπο με το πρόστιμο τον φαρμακοποιό ο οποίος δεν είχε δηλώσει ότι θα ανοίξει την συγκεκριμένη ημέρα.

Στο φαρμακείο όπως φάνηκε και στα πλάνα των τηλεοπτικών συνεργείων που βρέθηκαν στο σημείο, δεν καταγράφηκαν άλλοι πελάτες, παρά μόνο ο πρωθυπουργός, η θυγατέρα του και οι κάμερες. Σύμφωνα όμως με το δεδομένο που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Αυγή», το συγκεκριμένο φαρμακείο δεν έπρεπε να είναι ανοιχτό.

5279830

Τα φαρμακεία είναι υποχρεωμένα να δηλώνουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Περιφέρεια τις ημερομηνίες που αφορούν στην λειτουργία τους για τα Σάββατα, τους επόμενους δύο μήνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το φαρμακείο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός στην Καλλιθέα, δεν είχε δηλώσει ότι θα λειτουργεί τα Σάββατα και σύμφωνα με τον πίνακα που έχει αναρτήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, οι κ.κ. Νύχας Μιχαήλ και Νύχας Γεώργιος, έχουν δηλώσει ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8π.μ. έως και τις ως τις 8μ.μ.

σδφσδφδσ

Σύμφωνα με καταγγελίες φαρμακοποιών που έχουν φτάσει στο newsbreak.gr, το συγκεκριμένο φαρμακείο δεν άνοιξε νόμιμα, κάτι για το οποίο προβλέπεται πειθαρχική διαδικασία και στη συνέχεια πρόστιμο.

5279825

Το newsbreak.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη και φαρμακοποιό κ. Νύχα Μιχαήλ ωστόσο επέλεξε να μην κάνει κανένα σχόλιο και να μας κλείσει το τηλέφωνο. Σε επικοινωνία που είχαμε με την γραμματεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, δήλωσαν ότι πράγματι, σε περίπτωση που δεν έχει αναρτηθεί το ωράριο λειτουργίας στους πίνακες που αφορούν την λειτουργία πέραν του κατ’ελάχιστου υποχρεωτικού ωραρίου για το δίμηνο, το φαρμακείο κινδυνεύει να με διοικητικό πρόστιμο, εφόσον κατατεθούν καταγγελίες. Όπως μας απάντησαν, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ