Ιερώνυμος: «Ο εμβολιασμός μάς προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας»

«Κάνοντας το εμβόλιο, αξιοποιώντας αυτό το δώρο του Θεού και της επιστήμης στον άνθρωπο»

Must Read

Μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους επιστήμονες και το εμβόλιο απέστειλε ακόμη μία φορά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον εορτασμό του Πάσχα.

Ο μακαριότατος τόνισε ότι η Εκκλησία, κλήρος και λαός, εύχεται και προσεύχεται να εορτάσουμε μέσα και κοντά στις εκκλησίες. Διαβεβαίωσε όμως ότι, όπως έγινε από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας, θα τηρηθούν όλοι οι ενδεδειγμένοι υγειονομικοί κανόνες και τα αναγκαία μέτρα χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ζωής των συνανθρώπων μας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι χρέος όλων να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως υπεύθυνοι πολίτες και πιστοί χριστιανοί.

«Ως χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε»

«Ο εμβολιασμός όλων, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας» επανέλαβε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ως χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε. Και ο Θεός επιθυμεί από εμάς να επιλέγουμε πάντα το καλό, με νου και με γνώση. Κάνοντας το εμβόλιο, αξιοποιώντας αυτό το δώρο του Θεού και της επιστήμης στον άνθρωπο, το καλό επιλέγουμε».

«Ταχύτερη έξοδος»

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας επισήμανε ακόμη ότι το τέλος της πανδημίας είναι κοντά και παρότρυνε να το επισπεύσουμε κάνοντας το εμβόλιο. «Καθένας και καθεμία που εμβολιάζεται, με αυτή την πράξη αγάπης προς τον Θεό, τον εαυτό του και τον πλησίον του σηματοδοτεί την ταχύτερη έξοδο από αυτή τη μεγάλη εθνική και παγκόσμια δοκιμασία» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος και εξήγησε: «Το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας της ζωής μας και την ανθρώπινη αγκαλιά, που τόσο πολύ μας έχει λείψει».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους κληρικούς να δώσουν το καλό παράδειγμα και να φροντίσουν ώστε να αντιληφθούν όλοι πως η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας. Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε από την πρώτη στιγμή θερμός υποστηρικτής της Πολιτείας και τώρα ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να του το ανταποδώσει, επιτρέποντας τη συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες του Πάσχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This