Σάββατο 8/5/2021

Ζαούτης: «Να θυσιάσουμε το ταξίδι το Πάσχα για να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι» (video)

«Στρώνεται» ο αποκλεισμός και αυτό το Πάσχα;

Ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, έστειλε το μήνυμα: «Μπορεί να πρέπει να θυσιάσουμε το ταξίδι το Πάσχα στο χωριό και στο νησί, για να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι».

«Χρειάζεται λίγο κράτει λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. Τι θα συμβεί εάν υπάρξει μια μαζική μετακίνηση από κόκκινες περιοχές σε περιοχές με μικρότερο ιικό φορτίο ή σε νησιά παρθένα από Covid;» αναρωτήθηκε.

Βέβαια δεν τον ρώτησε κανείς, γιατί να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χιλιάδες χιλιόμετρα π.χ. από το Ισραήλ ως στην Ελλάδα, αλλά να μην μπορεί ένας Έλληνας πολίτης (με εμβόλιο, ή τεστ, όπως ακριβώς έρχονται και οι τουρίστες) να πάει από την Αθήνα στη Λαμία;

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Ζαούτης είπε για την πορεία του: «Πάμε σχετικά καλά. Να μην διστάζουν οι πολίτες να εμβολιαστούν καθώς τυχόν παρενέργειες είναι πάρα πολύ σπάνιες και ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος».

Καταλήγοντας, σχολίασε ότι θα πρέπει «να αξιοποιούν οι πολίτες τα τεστ, να τηρούν τα μέτρα των αποστάσεων και να φορούν μάσκα ώστε να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ