Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Τη Δευτέρα του Πάσχα ίσως πέσουμε στα 1600 κρούσματα από τα 2.800» (video)

«Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας» είπε από την πλευρά του ο Αχιλλέας Γκίκας

Must Read

Τάση αποκλιμάκωσης «βλέπει» ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως τη Δευτέρα του Πάσχα τα κρούσματα θα κατέβουν στα 1.600.

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε σαφή αποκλιμάκωση. Είμαστε σε ήπια αποκλιμάκωση σε όλη τη χώρα Θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα και στη Θεσσαλονίκη η αποκλιμάκωση, όπου τώρα βλέπουμε σταθερότητα» είπε. Μάλιστα, εξήγησε πως η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη νωρίτερα, ήταν πολύ σωστή, αφού σταμάτησε την αυξητική πορεία του ιού στην πόλη.

«Τη Δευτέρα του Πάσχα ίσως πέσουμε στα 1600 κρούσματα από τα 2.800. Και οι διασωληνωμένοι να κατέβουν στους 690 – που όμως είναι υψηλός αριθμός. Υπάρχει διαφοροποίηση προς τα κάτω στις ηλικίες», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο καθηγητής εξέφρασε την αντίθεσή του στην έξοδο του Πάσχα και στην συγκέντρωση στις εκκλησίες και σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών και περιφερειών. «Είμαι αντίθετος, γιατί η μαζική κινητικότητα δημιουργεί αναπόφευκτα αύξηση επαφών. Μετά από 2 χρόνια θα απαλλαγούμε από τον ιό, αλλά τον Νοέμβριο θα φτάσουμε σε επίπεδο υψηλής ανοσίας στον πληθυσμό», κατέληξε.

«Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας»

Την ίδια ώρα, ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας έκανε αναφορά στις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής δηλώνοντας πως έτσι αποτυπώνεται η κόπωση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στους πολίτες. «Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη, ότι δεν θα πάθει κάτι και πως η ιστορία με τον ιό έχει τελειώσει και πάμε προς νέες περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ενώ τόνισε πως με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αναφορικά με το άνοιγμα το Πάσχα. Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας» εξήγησε ο κ. Γκίγκας και συμπλήρωσε: «Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα.Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα. «Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This