Σάββατο 8/5/2021

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Δεν μπορούμε να έχουμε μαζικές μετακινήσεις το Πάσχα»

Αντίθετος με την απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως προτεραιότητα τώρα είναι να μειωθούν οι χιλιάδες νοσηλευόμενοι, οι διασωληνωμένοι και φυσικά οι θάνατοι, και όχι η ελευθερία των μαζικών μετακινήσεων.

Μάλιστα, έκανε μία εφιαλτική πρόβλεψη, προειδοποιώντας για ένα τέταρτο φονικό κύμα της πανδημίας. Ανέφερε πως κάτι τέτοιο έχει ξαναβιώσει η ανθρωπότητα το 1919, με τη πανδημία της ισπανικής γρίπης. Τότε, όπως ειπε, ο κόσμος κουράστηκε να τηρεί τα μέτρα, και ήρθε ένα τέταρτο μεγάλο κύμα που σάρωσε τα πάντα.

«Δεν γίνεται να επιτραπούν οι μαζικές μετακινήσεις»

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΙΣ υποστηρίζει πως είναι πολύ νωρίς για να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το Πάσχα και πως θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα και να εξετάσουμε τότε τα δεδομένα. «Δεν πρέπει να επιτραπούν οι μαζικές μετακινήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τη μετακίνηση όσων είναι εμβολιασμένοι ο κ. Εξαδάκτυλος φάνηκε πιο θετικός, όμως όπως είπε, με τους ρυθμούς που προχωρά ο εμβολιασμός, δε θα έχει προλάβει να εμβολιαστεί μια ολόκληρη οικογένεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ