Σάββατο 8/5/2021

Γώγος: Όχι στην εστίαση, όχι στις πασχαλινές μετακινήσεις (video)

Τι είπε για τις Εκκλησίες

Σε «επόμενη φάση», αλλά όχι νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς προσδιορίζει το άνοιγμα της εστίασης ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ενώ είναι κάθετα αντίθετος με τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Προειδοποίησε ακόμα για τον κίνδυνο πισωγυρίσματος με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ για το αν το άνοιγμα της εστίασης θα μετρίαζε τις εικόνες αυτές, είπε: «Η επιτροπή έχει κατατάξει τις δραστηριότητες με βάση τη σημασία τους και συγκεκριμένα: λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, τουρισμός αλλά και με βάση το επικινδυνότητά τους για μετάδοση του ιού. Παρότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη υψηλό, με όπλο τον καλό καιρό, τα self test και τους εμβολιασμούς η Επιτροπή έχει δώσει πράσινο φως για κάποιες δραστηριότητες, όπως είναι το λιανεμπόριο, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν τα σχολεία».

Και πρόσθεσε: «Η εστίαση είναι κάτι που θα ανοίξει σε μια από τις επόμενες φάσεις. Ακόμα όμως και η εστίαση να επαναλειτουργήσει δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει εικόνες συνωστισμού αλλά θα γίνει με προσοχή, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και με αποστάσεις. Αυτές οι εικόνες στις πλατείες δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης».

Σε ότι αφορά το Πάσχα και τις μετακινήσεις, ο κ. Γώγος βρέθηκε στην πλευρά του όχι: «Αυτή τη στιγμή βλέπω πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσει μια απλή απελευθέρωση πασχαλινής εξόδου, λόγω του μεγάλου κινδύνου μεταφοράς κρουσμάτων, επιδημιολογικής φόρτισης αλλά και της δυσκολίας αντιμετώπισης ασθενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας».

Για τις Εκκλησίες και τη λειτουργία τους, επεσήμανε: «Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι της επιτροπής που θα εξεταστούν την Παρασκευή ώστε να πάρουμε μια όσο γίνεται πιο ασφαλή, συγκροτημένη αλλά και κοντά στην Εκκλησία απόφαση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ