Σάββατο 8/5/2021

Εξαδάκτυλος: «Ρόλος της επιτροπής είναι να συμβουλεύει την πολιτεία, όχι να επιβάλει αποφάσεις»

Για Πάσχα στο εξοχικό, αλλά όχι μαζική έξοδο μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ

Με μερικές λέξεις προσπέρασε τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων και το ρόλο των κυβερνώντων, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Ο ρόλος της επιτροπής είναι να συμβουλεύει την πολιτεία, όχι να επιβάλει αποφάσεις ή να την υποκαθιστά. Στην επιτροπή δεν έχει επιβληθεί ποτέ κάποια απόφαση», είπε χωρίς πολλά-πολλά.

Σε ότι αφορά το Πάσχα και το ενδεχόμενο των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε αντίθετος στη μαζική έξοδο, αλλά έριξε στο τραπέζι την πρόταση να μπορεί να πάει κάποιος στο εξοχικό του, χωρίς να διευκρινίσει πως θα διαχωριστεί το ένα από το άλλο:

«Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει. Σαν σενάριο μπορεί αν κάποιος έχει μια δεύτερη κατοικία σε περιοχή που επιδημιολογικά είναι στο ίδιο επίπεδο με την περιοχή όπου είναι η κύρια κατοικία του και θέλει να μεταβεί εκεί για το Πάσχα, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί. Είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένεια μας να περάσουμε Πάσχα στο εξοχικό και άλλο να κάνουμε εκδρομή σε διάφορες περιοχές με παρέα».

Για τα φαινόμενα συνωστισμού ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είπε: «Οι συνωστισμοί που παρατηρήθηκαν τελευταία οπωσδήποτε επιδρούν αρνητικά. Έχουμε 5.500 ανθρώπους που νοσηλεύονται και πρέπει να τους σκεφτόμαστε καθημερινά, ενώ 840 δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Επιτείνουμε την κατάσταση αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα τώρα και δεν θα έρθουμε πιο κοντά στο ποθητό».

Για να καταλήξει: «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει τήρηση μέτρων, δεν είναι λόγος για να απελευθερωθούν κάποιες δραστηριότητες. Το άνοιγμα της εστίασης πριν τη 10η Μαΐου δεν έχει συζητηθεί από την επιτροπή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ