Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος… ανακοίνωσε το Πάσχα στην πόλη! (video)

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Must Read

Ο τρόπος λειτουργίας των Εκκλησιών και των εξωτερικών χώρων αυτών την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ωστόσο, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας… έβγαλε και ειδήσεις!

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις του μετά την εκδήλωση και τη συνάντηση με τον Πρωιυπουργό, έδωσε ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας».

Για να προσθέσει, λέγοντας ότι «δεν μας αφήνουν να πάμε» και ότι χρειάζεται υπομονή: «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Όσο για την περιφορά του Επιταφίου και το πως θα πραγματοποιηθεί, ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από το Ναό».

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος είχε αναφερθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερά Συνόδου: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει αύριο, όμως έχει ήδη στείλει επιστολή προς την υπουργό ένα μήνα πριν, θέτοντας τα αιτήματά της. Δεν θα έχουμε αυτό που είχαμε τις άλλες χρονιές, αλλά θα μπορεί να είναι με μέτρο, με συνεννόηση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, ενώ έχουμε και τους αίθριους χώρους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και ζητάμε να έχουμε και το διευρυμένο ωράριο. Η Ανάσταση θα πρέπει να γίνει κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς αν γίνει νωρίτερα, θα επικρατήσει αναστάτωση στους δρόμους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This