Δέκα ώρες η αναμονή στα Επείγοντα των νοσοκομείων! Θετικοί και αρνητικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ μαζί!

Στον ίδιο θάλαμο νοσηλεύονται ασθενείς με συμπτώματα, κάποιοι από τους οποίους βγαίνουν αρνητικοί από τα τεστ και κάποιοι θετικοί.

Must Read

Ιδιαιτέρα δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος καταγγέλλει ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς, καθώς ύποπτα κρούσματα παραμένουν στον ίδιο χώρο, με κίνδυνο να μεταδίδεται ο ιός.

Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να περιμένουν ατέλειωτες ώρες ώσπου να εξεταστούν.

Δραματική είναι η κατάσταση και στις ΜΕΘ, καθώς αυτή τη στιγμή 48 διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο υπάρχουν ασθενείς που φεύγουν από τη ζωή πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού που προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Για τη διενέργεια των εξετάσεων στα ΤΕΠ μεσολαβούν από πέντε έως 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό περιμένουν νηστικοί και υφίστανται λιποθυμίες, καρδιακά επεισόδια κ.ά.

Τα ύποπτα κρούσματα περιμένουν πολλές ώρες τη σειρά τους να εξεταστούν, το ένα δίπλα στο άλλο, με σοβαρές πιθανότητες οι αρνητικοί στον κορωνοϊό ασθενείς να κολλάνε από τους θετικούς.

Επειδή τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ για κορωνοϊό αργούν πάνω από ένα 24ωρο, στα νοσοκομεία λειτουργούν τμήματα που νοσηλεύουν ύποπτα κρούσματα. Οι ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα τοποθετούνται σε ενιαίο χώρο, με μεγάλο κίνδυνο όσα αποδειχθούν θετικά με την έκδοση του τεστ να κολλάνε τα αρνητικά. Στον ίδιο θάλαμο νοσηλεύονται ασθενείς με συμπτώματα (βήχας κ.ά.), κάποιοι από τους οποίους βγαίνουν αρνητικοί από τα τεστ και κάποιοι θετικοί. Δεν κολλάει ο ένας τον άλλον;

Παράλληλα, κάθε μέρα χάνονται διασωληνωμένοι ασθενείς που δεν προλαβαίνουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Χθες στο Ασκληπιείο πέθανε μία 75χρονη που βρισκόταν για τέταρτη μέρα εκτός ΜΕΘ, ενώ ένας 58χρονος διασωληνωμένος παραμένει επίσης εκτός ΜΕΘ για τέταρτη μέρα.

Χθες 48 διασωληνωμένοι βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ, οι 30 εξ αυτών από δύο έως 10 μέρες. Συγκεκριμένα, ήταν 10 στο Κρατικό Νίκαιας, έξι στο Σισμανόγλειο, επτά με κορονοϊό και δύο γενικά περιστατικά στο «Γ. Γεννηματάς», τέσσερις στον Ερυθρό Σταυρό, τέσσερις στο Λαϊκό, από ένας στα Ελπίς, ΝΙΜΤΣ και Ιπποκράτειο, από δύο σε Θριάσιο, Ασκληπιείο και Τζάνειο και έξι στο «Αλεξάνδρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This