ΕΥΒΟΙΑ: Τρέμουν για το τι μπορεί να συμβεί τη νύχτα – Εκκενώθηκαν 4 χωριά – Ερχονται ενισχύσεις από Ιταλία-Κροατία

Must Read

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην κεντρική Εύβοια που ζει άλλη μια χρονιά τον πύρινο εφιάλτη. Όλες οι δυνάμεις έχουν πέσει πάνω για να σβήσουν την φωτιά που έχει πολλά μέτωπα,  όσο μπορούν να πετούν τα εναέρια μέσα γιατί με τη δύση του ηλίου τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα, κάτι που προκαλεί τρόμο. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων,ενώ ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή για εκκένωση οικισμών. Παράλληλα ζητήθηκε βοήθεια από την ΕΕ.  Οι 350 κάτοικοι από τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Σταυρό και και Πλατανιά έχουν μεταφερθεί ασφαλείς στα Ψαχνά με λεωφορεία του δήμου και του στρατού, ενώ αυτοκίνητα και σπίτια έχουν καεί.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που στη διάρκεια της ημέρας υποχώρησαν και ο πυκνός καπνός δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών που μάχονται να οχυρώσουν την περιοχή των Ψαχνών ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει η περιοχή. Χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες του στρατού, των δήμων, της περιφέρειας και της ΛΑΡΚΟ θα δημιουργήσουν χώρο προληπτικής προστασίας πριν την πόλη των Ψαχνών.

Οι φλόγες έφτασαν στο χωριό Μακρυμάλλη και κατέστρεψαν σπίτια, που βρίσκονται χτισμένα μέσα σε πευκόδεντρα. Η πυροσβεστική ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων της καθώς η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά έκαψε έκταση του πευκοδάσους natura. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Παναγίας στο Μακρυμάλλη.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο ΚΑΤ χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Παράλληλα ένα νέο μέτωπο ξέσπασε πριν λίγο στο χωριό Καστανιώτισσα της Ιστιαίας στο οποίο έχουν ήδη φτάσει και συνδράμουν δύο πετζετέλ.

Στο πύρινο μέτωπο που πλήττει την κεντρική Εύβοια επιχειρούν συνολικά 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα , 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και κινητό επιχειρησιακό, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα, έγινε αίτημα συνδρομής στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας που ανταποκρίθηκε άμεσα και αεροπλάνα από Κροατία και Ιταλία ξεκινούν για Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί είναι στην περιοχή το Εγκληματολογικό της Πυροσβεστικής και ξεκίνησε την έρευνα για την έναρξη της φωτιάς καθώς οι αρμόδιοι στην περιοχή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού τόσο σχετικά με την ώρα που ξέσπασε η φωτιά όσο και σχετικά με το σημείο από όπου ξεκίνησε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εκτάκτως από την Κρήτη ενώ θα αναμένεται να επισκεφθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στα Ψαχνά βρίσκεται από το απόγευμα και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την Πάτμο, όπου βρισκόταν για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This