Δευτέρα 10/5/2021

Κοντοζαμάνης για το ακαταδίωκτο: «Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα»

«Η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης»

«Η ρύθμιση αυτή έχει να κάνει με το θεσμό και όχι με τα συγκεκριμένα πρόσωπα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στο ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των ειδικών του Yπουργείου Υγείας για την πανδημία.  

«Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα τα οποία, είτε από άγνοια είτε σκοπίμως, κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων και δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής», συμπλήρωσε ο Β. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας πως «οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής, τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης», ενώ, όσον αφορά στην αστική ευθύνη των γιατρών, είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες και ότι οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων. Πρόσθεσε, τέλος, ότι, εφόσον παραστεί ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης, ο νομοθέτης θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ