Κοντοζαμάνης για το ακαταδίωκτο: «Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα»

«Η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης»

Must Read

«Η ρύθμιση αυτή έχει να κάνει με το θεσμό και όχι με τα συγκεκριμένα πρόσωπα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στο ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των ειδικών του Yπουργείου Υγείας για την πανδημία.  

«Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα τα οποία, είτε από άγνοια είτε σκοπίμως, κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων και δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής», συμπλήρωσε ο Β. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας πως «οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής, τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης», ενώ, όσον αφορά στην αστική ευθύνη των γιατρών, είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες και ότι οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων. Πρόσθεσε, τέλος, ότι, εφόσον παραστεί ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης, ο νομοθέτης θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This