Τρίτη 22/6/2021

Διεθνώς ρεζίλι! «Σπόντες» από τους New York Times για το άνοιγμα του τουρισμού με γεμάτα νοσοκομεία και ανεμβολίαστους

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μιλούν νυχθημερόν για δήθεν... επιτυχία!

Η κίνηση της κυβέρνησης να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της χώρας στους τουρίστες τη στιγμή που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από πίεση και ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, σχολιάζεται σε διεθνές επίπεδο.

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ οι «New York Times» κάνουν αναφορά στο άνοιγμα του Τουρισμού της χώρας μας, ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει δραματική και τα τρία τέταρτα των πολιτών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με τον καυστικό τίτλο «Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο»: Το νέο στοίχημα της Ελλάδας» το ρεπορτάζ τονίζει ότι η οικονομία της χώρας μας εξαρτάται από τα χρήματα που θα μας αφήσουν οι τουρίστες: «Με τη χαλάρωση των περιορισμών της, η χώρα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δολάρια του τουρισμού, έχει προχωρήσει μπροστά από ένα ευρύτερο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλωσορίσει επισκέπτες από το εξωτερικό» αναφέρει. «Η Ελλάδα έχει ανοίξει ξανά σε πολλούς επισκέπτες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνώντας τους περισσότερους Ευρωπαίους γείτονές της στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστοι» σημειώνει το ρεπορτάζ των «New York Times».

Επιπλέον, στο άρθρο αναφέρεται η έκθεση του State Department σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας, ενώ σημειώνει ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι αισιόδοξα και προβάλλουν ως όπλα για την καταπολέμηση της πανδημίας τον… καλό καιρό και τα self tests.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ