Τρίτη 22/6/2021

Ο Ρουβίκωνας «καταδίκασε» τον δικηγόρο του γηροκομείου

Για παράβαση καθήκοντος λόγω παραποίησης και συσκότισης της αλήθειας

Ντου στο γραφείο του δικηγόρου Νίκου Ρουσόπουλου, ο οποίος εκπροσωπεί το γηροκομείο Χανίων «Αγία Σκέπη», έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα, προκαλώντας φθορές στον χώρο και απαιτώντας να παραιτηθεί από την πολύκροτη υπόθεση.

Περίπου δέκα άτομα της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλαν στο γραφείο του κ. Ρουσόπουλου στη λεωφόρο Κηφισίας και ως αυτόκλητοι δικαστές -όπως ανακοίνωσαν αργότερα- τον «καταδίκασαν» για παράβαση καθήκοντος λόγω παραποίησης και συσκότισης της αλήθειας.

Μάλιστα, δεν παρέλειψαν στην ανακοίνωση που ανέβασαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο facebook να υπενθυμίσουν ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι «γνωστός από την υποψηφιότητά του ως βουλευτής στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής και την υπεράσπιση του φασίστα Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής».

Φθορές και συνθήματα

Οι εισβολείς, μέσα στο γραφείο, φώναξαν συνθήματα, προκάλεσαν φθορές και του ζητούσαν να υποβάλει την παραίτησή του από την υπεράσπιση της δομής ηλικιωμένων που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για τους περίεργους θανάτους φιλοξενουμένων. Αστυνομικοί που έφτασαν στον χώρο, όταν οι νεαροί απομακρύνθηκαν, συνέλεξαν αποτυπώματα και στοιχεία προκειμένου να τους ταυτοποιήσουν.

Στο κείμενό τους τα μέλη του Ρουβίκωνα κατηγορούν, μεταξύ άλλων, τον δικηγόρο ότι «ανήκει στην αισχρή εκείνη κατηγορία των δικηγόρων που αναλαμβάνουν τις πιο βρόμικες, τις πιο ποταπές υποθέσεις, με μόνο κίνητρο την παχυλή αμοιβή τους». «Και εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και έχει δικαίωμα υπεράσπισης. Η παραποίηση και η συσκότιση της αλήθειας, όμως, αποτελούν παράβαση καθήκοντος και δεν υπάρχει κανένα “επαγγελματικό” άλλοθι για το συνήγορο» συνεχίζει ο Ρουβίκωνας. Παράλληλα στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ