Παρασκευή 25/6/2021

Μιχαηλίδου για βρεφονηπιακούς σταθμούς: «Δεν γίνεται τα μωρά να κάνουν self test και να φορούν μάσκα»

Πότε αναμένεται να ανοίξουν

Μπορεί την ερχόμενη Δευτέρα 10/5 να ανοίγουν μετά από μήνες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ωστόσο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Η πιθανότερη ημερομηνία ν’ ανοίξουν και πάλι είναι η 24η Μαΐου, όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ωστόσο πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι πέρυσι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ήταν οι πρώτοι που επαναλειτούργησαν έπειτα από απόφαση των λοιμωξιολόγων, ωστόσο φέτος οι μεταλλάξεις του ιού είναι τέτοιες που δεν μπορούν να περιορίσουν την διασπορά του ιού.

«Δεν γίνεται μωρά τριών μηνών να φορούν μάσκες και να κάνουν τεστ»

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα για δύο εβδομάδες για να εξετάσουν όλα τα δεδομένα. Κατανοούμε την αγανάκτηση και την κούραση των γονιών, αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι ειδικοί».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ