Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Ξεκίνησε με αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Η έκθεση που καθιερώθηκε το 1937 και αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα, φέτος θα διαρκέσει έως και τις 23 του μήνα

Must Read

Άνοιξε χτες, Πέμπτη 6 Μαΐου, τις πύλες της η 67η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς, η οποία θα λειτουργήσει φέτος τηρώντας πλήρως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών.

«Είναι μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο της πόλης, αλλά για όλο το Λεκανοπέδιο. Περιμένουμε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Ανθοκομική Έκθεση. Τα μέτρα είναι αυξημένα, γι’ αυτό καταφέραμε να πάρουμε την άδεια από την ειδική επιτροπή των επιστημόνων, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στον Real FM 97.8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Θα έχουμε ελεγχόμενη ροή των επισκεπτών στο υπέροχο άλσος Κηφισιάς, έχουμε διαφορετικούς διαδρόμους ανά κατεύθυνση, ώστε να μην διασταυρώνονται οι επισκέπτες, απολυμάνσεις τακτικά και αντισηπτικά παντού. Θα υπάρχει και ειδικό προσωπικό που θα τα ελέγχει και θα παρακολουθεί όλα αυτά», πρόσθεσε. «Ήταν προσωπικό μου στοίχημα να πάρουμε την άδεια και να γίνει και τώρα η Ανθοκομική Έκθεση, ώστε να διατηρηθεί η αδιάκοπη συνέχεια αυτού του θεσμού», κατέληξε ο Γ. Θωμάκος.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο πρόεδρος ΝΠΔΔ Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Γιώργος Παπαδόπουλος

Η έκθεση που πραγματοποιείται στο άλσος της Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαΐου, φέρνοντας μέσα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας τη χαρά των λουλουδιών, των χρωμάτων και των αρωμάτων, θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Για τον σκοπό αυτό τα συνεργεία και το προσωπικό του δήμου εργάστηκαν «πυρετωδώς» όλο το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν όλες οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί και θα συνεχίσει να γίνεται σε καθημερινή βάση η απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κ.ά.) εντός του άλσους, αλλά και εξωτερικά περιμετρικά.

Τοποθετήθηκαν αντισηπτικά σε 70 σημεία και τα περίπτερα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση μεταξύ τους. Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνονται από διαφορετικές θύρες και υπάρχει μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών, ενώ η είσοδος είναι ελεγχόμενη με διατήρηση μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους και με θερμομέτρηση παρουσία γιατρού.

Φυσικά, η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας (ή μάσκας υψηλής προστασίας) είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων και υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This