ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πωλείται το νησί που ήταν το επίκεντρο του σεισμού στις Αλκυονίδες για 12 εκατ. ευρώ!

Must Read

«Το τέρας των Αλκυονιδών θα γρυλίσει και πάλι», είπε πριν λίγες μέρες ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Και αυτό έφερε στις μνήμες εκατομμυρίων Ελλήνων το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 1981, όταν τα 6,7 ρίχτερ που -με επίκεντρο τις Αλκυονίδες στον Κορινθιακό κόλπο- είχαν ως αποτέλεσμα 20 νεκρούς, 22.500 ισοπεδωμένα σπίτια και 60.000 ακόμα με εκτεταμένες ζημιές.

Η «καρδιά» του σεισμού ήταν το σύμπλεγμα των «καταραμένων νησιών» όπως έλεγαν για χρόνια μετά οι κάτοικοι! Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν το Νησί της Ζωοδόχου Πηγής.

Εκεί υπήρχε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, είχε μοναχούς μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του΄70, οπότε και εγκαταλείφθηκε όταν η γη άρχισε να… σείεται. Μέσα στο μοναστήρι υπήρχε πηγάδι με πόσιμο νερό, φούρνος, ενώ οι μοναχοί καλλιεργούσαν και την γη του. Ηγούμενος και μόνιμος κάτοικος του μοναστηριού όπως μας λέει ένας από τους ψαράδες του Αλεποχωρίου ο κυρ Μανώλης, ήταν ο παπά Γιώργης ο οποίος ζούσε στο απομονωμένο νησί μέχρι και την ημέρα του σεισμού στις 24 Φεβρουαρίου 1981. Το νησάκι αυτό δεν είχε ρεύμα, πάρα μια μικρή γεννήτρια όπου ο παπά Γιώργης την έβαζε σε λειτουργία μόνο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης….

Πωλείται το… επίκεντρο του ρήγματος!

Και ενώ οι σεισμολόγοι ήδη έχουν προειδοποιήσει ότι οι Αλκυονίδες σύντομα θα γρυλίσουν, το Νησί της Ζωοδόχου Πηγής που υπάρχει και το μοναστήρι, ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Ναι, ναι καλά διαβάσατε και θα το διαπιστώσετε και από την φωτογραφία της αγγελίας! Σύμφωνα με την αγγελία που αλίευσε το newsbreak.gr αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Λουτράκι, Αλκυονίδες –Νησί 560.000 τμ χρήση γης αμιγούς κατοικίας, οικοδομήσιμο, νερό, τιμή συζητήσιμη, ευκαιρία. Το νησί βρίσκεται στις Αλκυονίδες Νήσους έχει εμβαδόν 560 στρέμματα και μπορεί να κτιστεί το 10%. Υπάρχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και χαρτί δασαρχείου». Τιμή 12.000.000. κωδικός αγγελίας 875

Τέλος να αναφέρουμε ότι στις ελάχιστες παραλίες που υπάρχουν στο σύμπλεγμα των νησιών εκτός από τα καταγάλανα νερά που υπάρχουν, έχει γίνει τόπος αναπαραγωγής για φώκιες, καρέτα καρέτα και δελφίνια!

Δείτε πώς είναι σήμερα το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This