Νίκη Κεραμέως: «Self test και στα νηπιαγωγεία, το σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα»

Οι εμβολιασμοί και τα self test τα εργαλεία της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων

Must Read

Αναφορά στην λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από το πρωί της Δευτέρας έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, κ. Κεραμέως επεσήμανε πως αύριο, Δευτέρα, είναι το επόμενο βήμα για την επαναφορά στην πραγματικότητα. «Αύριο ξεκινάμε εκ νέου με δύο πρόσθετα “εργαλεία”: το κομμάτι των εμβολιασμών και τα self test, που από αύριο το πρωί αξιοποιείται και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη λήξη του σχολικού έτους, εξηγώντας πως Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

«Ο σχεδιασμός είναι η δια ζώσης εκπαίδευση»

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το Σεπτέμβριο είναι τόσο τα σχολεία, όσο και τα Πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. «Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη».

Self test

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν τα self test κάνοντας σαφές ότι πρόκειται για τελείως μεμονωμένες περιπτώσεις, «όπως συνέβη στην αρχή και με τις μάσκες, που όμως πλέον όλοι δέχονται ότι αποτελούν βασικό όπλο για την μη διασπορά του κορωνοϊού». Εξήγησε δε, ότι τα self test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς στα Λύκεια βρέθηκαν τις πρώτες ημέρες 600 φορείς του ιού που ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί και θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό.

Για τα Λύκεια στα οποία ελήφθησαν μέτρα λόγω κρουσμάτων, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «όταν λειτούργησαν τα Λύκεια, ήταν περίπου 1,% των τμημάτων που λειτουργούσαν, εκείνα στα οποία χρειάστηκε να ληφθούν μέτρα, λόγω της ύπαρξης κρούσματος», τονίζοντας πως δεν υπήρξε σημαντική συμβολή από το άνοιγμα των λυκείων στην διασπορά του κορωνοϊού.

Πανελλαδικές

Τέλος, η υπουργός έκανε λόγο και για τις Πανελλαδικές, τονίζοντας ότι ξεκινούν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. «Άρα εντός του χρονοδιαγράμματος και βαίνουν όλα βάσει προγραμματισμού, ενώ θα υπάρξουν και σχετικά πρωτόκολλα σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος πριν ή εν μέσω των εξετάσεων» είπε.

Για την βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι «θα έχουμε παρεμβάσεις στις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να μην μπαίνουν φοιτητές με 1 και 2 και 3 σε πανεπιστημιακές σχολές. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μην κοροϊδεύουμε τους φοιτητές ούτε εκείνους που μπαίνουν σε πανεπιστημιακές σχολές με τέτοιο βαθμό γιατί η συντριπτική πλειονότητα δεν θα τελειώσει τις σχολές, αλλά και να μην κοροϊδεύουμε τους υπόλοιπους φοιτητές στις σχολές αυτές ούτε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες που πληρώνουν για να υπάρχει μια παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης. Μας νοιάζει να δίνουμε προοπτικές, διεξόδους, πρακτικές λύσεις, να ανοίγουμε το μέλλον για τα παιδιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This