Τζανάκης: «Απίθανο να πάθει κανείς θρόμβωση από το AstraZeneca»

Ο καθηγητής προέβλεψε ότι μέχρι 10/6 τα κρούσματα ημερησίως θα είναι κάτω από 2000

Must Read

Αισιόδοξος ότι θα έχουμε σε λιγότερο από έναν μήνα σημαντική μείωση στην ημερήσια καταγραφή των κρουσμάτων εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι θάνατοι αποκλιμακώνονται περίπου 3-4 βδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και ότι αυτή την βδομάδα αναμένεται να αρχίσει να πέφτει ο μέσος όρος των θανάτων στο 50-70 ενώ τέλος του μήνα ίσως ο μέσος όρος να είναι γύρω στο 30.

«Είμαστε σε μια αποκλιμάκωση αυτή την στιγμή η οποία αναδεικνύεται από την πτώση των κρουσμάτων αλλά και των εισιτηρίων που φτάνει στο 35%» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως ανέφερε μέχρι 10 Ιουνίου θα πάμε σε κρούσματα κάτω από 2000, ενώ το πρώτο 10ημερο του ίδιου μήνα θα είναι περίπου 500 οι διασωληνωμένοι.

Είναι ασφαλές το εμβόλιο της Astrazeneca;

Για την δυσπιστία σχετικά με εμβόλιο της Astrazeneca εξήγησε ο κ. Τζανάκης πως η πιθανότητα να πάθει κάποιος θρόμβωση είναι απειροελάχιστη μπροστά στην πιθανότητα να νοσήσει, να χάσει την ζωή του και να πάθει θρόμβωση από το ίδιο τον ιό καθώς όπως τόνισε σε ένα ποσοστό 30% που περνούν βαριά νόσο κάνει θρόμβωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This