Γλέντι κατά την άφιξη των πρώτων Ισραηλινών τουριστών στη Ρόδο – Τι έγγραφα απαιτούνται για τον τουρισμό

Υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με μουσική, παραδοσιακούς χορούς, κεράσματα και παραδοσιακά προϊόντα.

Must Read

Ξεκίνησε σήμερα η τουριστική περίοδος για το νησί της Ρόδου με προσδοκίες ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού.

Επισήμως, την έναρξη της τουριστικής περιόδου σηματοδότησε η άφιξη, σήμερα το πρωί, των πρώτων τουριστών από το Ισραήλ και μάλιστα με αρκετές πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, (συνολικά 9 εκ των οποίων οι 7 από το Ισραήλ) ενώ ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Κώστας Ταρασλιάς, με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με μουσική, παραδοσιακούς χορούς, κεράσματα και παραδοσιακά προϊόντα.

Οι πρώτες δύο πτήσεις ήρθαν νωρίς το πρωί από το Ισραήλ ενώ στην διάρκεια της ημέρας αναμένεται να έρθουν και άλλες πτήσεις από το Ισραήλ καθώς και μία πτήση από Παρίσι και μία από Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του ευχόμενος καλή σεζόν και επισημαίνοντας ότι «ώριμος τουριστικός προορισμός, είναι αυτός που εμπνέει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες του. Είναι αυτός που έχει αποδείξει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα σχεδιάζει και εφαρμόζει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Είναι αυτός, που στηρίζεται στην καλή και σκληρή δουλειά του υγιούς τμήματος της κοινωνίας του. Σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που ευτυχώς για όλους είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτό που ψάχνει μονίμως το λάθος σε μια παγκόσμια κρίση που οδήγησε όλες τις χώρες σε παράλυση. Πετύχαμε να κάνουμε τουρισμό το 2020, θα πετύχουμε και το 2021».

Τα έγγραφα που απαιτούνται

Από την 1η Ιουνίου τίθεται έτσι σε λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Αναφορικά με το πράσινο πιστοποιητικό, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This