Βασιλακόπουλος: «Πρόστιμο στους ανεμβολίαστους – Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια»

Ο πνευμονολόγος εξηγεί γιατί πρέπει να φορούν όλοι μάσκες

Must Read

Υπέρ του να δοθούν προνόμια και να έχουν μία ειδική μεταχείριση όσοι έκαναν και τις δύο δόσεις εμβολίου, εμφανίστηκε ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο»

«Το μεγάλο υγειονομικό στοίχημα είναι τι θα γίνει Ιούνιο και Ιούλιο με τα εμβόλια. Από το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης πρέπει να φτάσουμε στο 70% ή στο 80% δηλαδή να πείσουμε όσους δεν είναι σίγουροι, που μάλλον δεν θέλουν. Χρειάζονται συγκεκριμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως η μη χρήση μοριακού τεστ σε ταξίδι, μιλάμε για το καλοκαίρι, ή η μη χρήση μάσκας.

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο» εξήγησε ο καθηγητής. «Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ μη εμβολιασμένων που δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν δεν ήρθε η σειρά τους κι αυτών που μπορούσαν και επέλεξαν να μην εμβολιαστούν» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Έτοιμοι να αφήσουμε το lockdown»

Όπως επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος, «προφανώς είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τα λοκντάουν, τουλάχιστον τα οριζόντια lockdown, αλλά αυτό δεν πρέπει να ληφθεί από την κοινωνία σαν μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία στην Ελλάδα και από αύριο θα διοργανώνουμε πανηγύρια, γάμους κλπ.

Εξήγησε ότι «τώρα που ανοίγουμε χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Το ότι μας επιτρέπεται να πάμε στο χωριό δεν σημαίνει ότι θα φωνάξουμε μέσα στο σπίτι μας 30 ανθρώπους για γλέντι σε εσωτερικό χώρο. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης να λέμε την αλήθεια για τα αυτοδιογνωστικά τεστ πρέπει να είμαστε οι ίδιοι εν μέρει το κράτος, δεν μπορεί να υπάρχει παντού αστυνόμευση».

«Διπλή προστασία πρέπει να έχουν τα νησιά»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «υγειονομικά το να αντιμετωπίσεις κρούσματα στα νησιά είναι πολύ πιο δύσκολο δεν έχουν άπειρες υγειονομικές δομές και δεν είναι απλές οι αεροδιακομιδές. Επίσης σε κρούσματα σε ένα νησί η ζημιά θα είναι μεγάλη για όλα τα νησιά» σημείωσε με νόημα, ενώ επισήμανε ότι είναι απόλυτα λογική η παράταση του ωραρίου στην εστίαση και μειώνει και τις δικαιολογίες για κορωνοπάρτι. «Να κάνουν υπομονή οι νέοι μας σε 1 με 1,5 μήνα θα λειτουργήσουν και τα μπαρ» ανέφερε.

Ο λόγος που πρέπει να φορούν μάσκες οι εμβολιασμένοι

Το αρνητικό self test δεν είναι «συγχωροχάρτι» για να βγάζουμε τη μάσκα, ακόμα και το αρνητικό μοριακό δεν μας εξασφαλίζει 100% ότι δεν έχουμε νόσο, και πάντως πρέπει να προσέχουμε παρατήρησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμένος με δύο δόσεις, και έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα από τη δεύτερη, έχει ελάχιστη, κάτω από 10%, πιθανότητα, να φέρει τον ιό με ή χωρίς συμπτώματα, και αν τον φέρει έχει πολύ μικρό ιό μέσα του και η πιθανότητα μετάδοσης στους άλλους είναι ελάχιστη.

Ξεκαθάρισε όμως ότι «πρέπει να φοράει μάσκα, γιατί αύριο 70 με 80% των πολιτών θα κυκλοφορεί στο δρόμο και θα λέει είμαι εμβολιασμένος δεν μπορεί να γίνει έλεγχος σε αυτό. «Από τον Ιούνιο που θα έχουμε λίγο λιγότερη επιδημία και περισσότερους εμβολιασμένους τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη η σαφής διάκριση εμβολιασμένων – μη εμβολιασμένων» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This