«Αθωώνει» την AstraZeneca το πόρισμα για τον θάνατο της 63χρονης στο Ίλιον

«Mίλησαν» οι πολυαναμενόμενες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

Must Read

Δεν συνδέεται τελικά με το εμβόλιο της AstraZeneca ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον, που κατέρρευσε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της στις 31 Μαρτίου σε παρακείμενο παρκάκι από το εμβολιαστικό κέντρο.

Οι πολυαναμενόμενες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις «μίλησαν» και έδειξαν ότι δεν προέκυψαν ευρήματα από αλλεργική αντίδραση ή θρομβώσεις που να συνδέονται με το εμβόλιο. Οπως έκαναν γνωστό χθες το μεσημέρι οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Νίκος Καρακούκης, τα αποτελέσματα έδειξαν πως αιτία θανάτου είναι η ισχαιμία μυοκαρδίου σε έδαφος στεφανιαίας νόσου και παλαιών εμφραγμάτων.

Ο θάνατος της 63χρονης είχε προκαλέσει τεράστια αναστάτωση τόσο στους πολίτες όσο και στις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Η γυναίκα, αφού έκανε το εμβόλιο, κάθισε στο Κέντρο Υγείας το προβλεπόμενο τέταρτο και αποχώρησε για το σπίτι της. Λίγα μέτρα παρακάτω αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο πάρκο. Οι γιατροί από το Κέντρο Υγείας έσπευσαν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, πλην όμως ήταν αργά.

Αμέσως μετά τον θάνατο της 63χρονης είχαν βγάλει ανακοινώσεις η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, ο ΕΟΦ είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι «ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό», προτού καν γίνουν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές έρευνες, προφανώς για να καταλαγιάσει ο θόρυβος. Μάλιστα, είχε παραιτηθεί από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (ΕΦΑΡ) του ΕΟΦ ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, για λόγους όπως είχε πει ο ίδιος, δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής ως προς τον τρόπο διαχείρισης του εμβολίου της AstraZeneca και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις καταγραφόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πραγματογνώμονας

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είχε ορίσει ως δικό της πραγματογνώμονα τον ιατροδικαστή Παντελή Αλεξάνδρου, ο οποίος είχε επίσης επισημάνει στην «Espresso» πως όταν ο ΕΟΦ παίρνει θέση λέγοντας ότι φαίνεται πως ο θάνατος δεν συνδέεται με το εμβόλιο «είναι χρονικά άτοπο, άκυρο και επιστημονικά απαράδεκτο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This