«Προβληματική παρτίδα» της AstraZeneca στην Κρήτη; Έρευνες των αρχών για τα τρία περιστατικά θρόμβωσης

Στο στόχαστρο η AstraZeneca! Tα 3 σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί

Must Read

Τα τρία περιστατικά θρόμβωσης που έχουν εμφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Κρήτη, σε πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει φτάσει στο νησί «προβληματική παρτίδα» με δόσεις της βρετανοσουηδικής εταιρίας.

Οι Αρχές ερευνούν αν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στον 35χρονο από την Ιεράπετρα και στις δύο γυναίκες οι οποίες εμβολιάστηκαν την ίδια περίοδο προέρχονται από την ίδια παρτίδα της AstraZeneca. Η υποψία των επιστημόνων ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι τρεις εμβολιασμοί έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και σε κοντινά γεωγραφικά μέρη.

Οπως αναφέρουν επιστήμονες που μίλησαν στο iatropedia.gr, η συχνότητα των περιστατικών, και μάλιστα στην ίδια περιοχή, δεν δικαιολογείται από τη βιβλιογραφία.

Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί:

1 Το εμβόλιο της AstraZeneca ευθύνεται μόνο για τον 35χρονο, ενώ άλλες είναι οι αιτίες για τις γυναίκες. Υπάρχει πιθανότητα να αποδειχθεί πως μόνο ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος εμφάνισε δύο θρόμβους, στο πόδι και στην καρωτίδα, έχει υποστεί πράγματι επιπλοκές από τον εμβολιασμό. Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και από τις εξετάσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί, δεν εμφανίζουν τυπικά συμπτώματα που σχετίζονται με τις παρενέργειες του εμβολίου. Η συχνότητα περιστατικών εμφάνισης θρόμβων στις ηλικίες αυτές -ανεξαρτήτως του εμβολιασμού- είναι ένα στα 1.000.

2 Προβληματική παρτίδα εμβολίου. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι και οι επιπλοκές των δύο γυναικών συσχετίζονται με τη χορήγηση του εμβολίου, οι γιατροί θα εξετάσουν την πιθανότητα ύπαρξης προβληματικής παρτίδας. Παρόμοια περιστατικά με παρτίδες εμβολίων που μολύνθηκαν με ιό από λάθος στη διαδικασία παραγωγής τους στο εργοστάσιο έχουν ξανασυμβεί.

3 Η άνοδος της θερμοκρασίας προκάλεσε αφυδάτωση. Ολα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν την τάση να αυξάνουν την πηκτικότητα του αίματος, καθώς η πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού έχει τέτοιου είδους δραστικότητα. Αντίστοιχα προβλήματα -και σε μεγαλύτερο βαθμό- προκαλούν τα εμβόλια των αδενοϊών. Γι’ αυτό οι γιατροί συνιστούν στους εμβολιασμένους να πίνουν πολλά υγρά μετά τον εμβολιασμό και να κάνουν σωματική άσκηση. Είναι πρακτικές που εμποδίζουν την ανάπτυξη θρόμβων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This