Σάββατο 31/7/2021

Δεκαήμερη καραντίνα για θετικούς στον κορωνοϊό μαθητές και εκπαιδευτικούς

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σε καραντίνα τουλάχιστον 10 ημερών θα μπαίνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ αναφέρει ότι στην περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως επίσης στα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, του ειδικού βοηθητικού προσωπικού καθώς και του λοιπού διοικητικού προσωπικού η ασφαλής επιστροφή στη σχολική μονάδα γίνεται μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Παράλληλα, για την ασφαλή επιστροφή υπολογίζονται τουλάχιστον τρία 24ωρα χωρίς να εμφανίζονται συμπτώματα, δηλαδή να έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός, να μη λαμβάνονται αντιπυρετικά φάρμακα και να μην εμφανίζονται άλλα συμπτώματα. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η καραντίνα να επιμηκυνθεί περισσότερες από 10 μέρες.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την ασφαλή επιστροφή στο σχολείο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας του μαθητή ή του εκπαιδευτικού ή του μέλους του προσωπικού δεν το επιτρέπει. Ειδικότερα, αν οι ασθενείς πάσχουν από πολύ σοβαρή νόσο ή είναι σε ανοσοκαταστολή, το διάστημα της καραντίνας μπορεί να επιμηκυνθεί ακόμα και στις 20 ημέρες, ανάλογα με τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για διάστημα 90 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Η αποχή από το σχολείο για 10 μέρες θα εφαρμόζεται και στην περίπτωση που κάποιο μέλος της σχολικής κοινότητας αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Η επιστροφή γίνεται εφόσον τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει και υπό την προϋπόθεση διενέργειας εντός 24 ωρών πριν από την προβλεπόμενη ημέρα επιστροφής αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) με αρνητικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως τονίζεται στην ΚΥΑ, η ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα θεωρείται ημέρα μηδέν, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τη 10η ημέρα και για την επιστροφή στη σχολική μονάδα την 11η ημέρα θα πρέπει το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να είναι αρνητικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ