Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί και μοναστήρια (video)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια στις Βαμβακιές

Must Read

«Νύχτα-κόλαση» για τους κατοίκους της περιοχής. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται όλο το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας. Οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Μπαφάνι με την πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά κατευθύνεται προς Αλεποχώρι.

Για προληπτικούς λόγους μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι χωριά και συγκεκριμένα τα: Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά και δύο μονές, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής, ενώ από τις 6 το πρωί επιχειρούν κι εναέρια μέσα.

«Η πυρκαγιά κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς το Αλεποχώρι» όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιόνης. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει καεί παρθένο δάσος.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική. «Έχει αρκετό αέρα, 5-6 μποφόρ» δήλωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου.

Εκκένωση οικισμών

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική προχώρησε στις εκκενώσεις των οικισμών Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν και πλέον αποτελούνται από 87 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, έχει μεταβεί στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και συντονίζει τις δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Τη νύχτα, σύμφωνα με το korinthostv κατέφτασαν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Σχίνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This