Επιστολή-κόλαφος του ΟΗΕ για το νομοσχέδιο Τσιάρα! «Επικίνδυνο για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας»

Κίνδυνοι από το νέο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Must Read

Με επιστολή – καταπέλτη για το νέο νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα που αφορά τη συνεπιμέλεια τέκνων δύο εισηγήτριες του ΟΗΕ απαιτούν εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Η επικεφαλής και η ειδική εισηγήτρια της Ομάδας Εργασίας για τις διακρίσεις εναντίον των γυναικών Elizabeth Broderick και η ειδική εισηγήτρια για τη βία κατά  των γυναικών  Dubravka Šimonovic τονίζουν ότι τα άρθρα του νομοσχεδίου δεν συνάδουν με τις διεθνείς συμβάσεις.

«Αυτό το νομοσχέδιο, εάν θεσπιστεί, θα μπορούσε να διευκολύνει την έκθεση σε αυξημένους κινδύνους για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της συνεπιμέλειας» αναφέρουν στην επιστολή που έστειλαν προς τον Κώστα Τσιάρα: «Παρόλο που το νομοσχέδιο στοχεύει στην ενσωμάτωση της έννοιας του καλύτερου συμφέροντος του παιδιού στο εσωτερικό δίκαιο, αποτυγχάνει να προσδιορίσει αυτήν την έννοια κατά περίπτωση, και ως εκ τούτου εάν το παιδί θα διατρέχει ή όχι κίνδυνο οικιακής βίας με έναν από τους γονείς» αναφέρουν οι εισηγήτριες του ΟΗΕ και εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια και το συμφέρον των παιδιών:

Κίνδυνοι κακοποίησης ή βίας κατά του παιδιού

«Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας ότι αυτό το άρθρο προϋποθέτει ότι η επαφή με την εκτεταμένη οικογένεια του άλλου γονέα είναι προς το συμφέρον του παιδιού χωρίς καμία εξαίρεση ή τον καλύτερο προσδιορισμό συμφέροντος. Στην πραγματικότητα, η επαφή και οι σχέσεις με την εκτεταμένη οικογένεια μπορούν να παρουσιάσουν πρόσθετους κινδύνους σε περιπτώσεις κακοποίησης ή βίας κατά του παιδιού».

Αναφερόμενες σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις τονίζουν ότι το «το άρθρο 14 του νομοσχεδίου σχετικά με τις συνέπειες της κακομεταχείρισης, στερείται εγγυήσεων για τα θύματα οικιακής κακοποίησης» ενώ αναφορικά με το άρθρο 7 οι εισηγήτριες σημειώνουν ότι ανησυχούν ότι προωθεί τη διάκριση σε βάρος των γυναικών.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This