Φωτιά στην Κορινθία: Βελτιωμένη εικόνα με διάσπαρτες εστίες και ισχυρούς ανέμους – Δίνουν «μάχη» τα εναέρια μέσα (video)

Η πυρκαγιά έφτασε «μία ανάσα» από τα Μέγαρα - Άνεμοι έως 6 μποφόρ στην περιοχή

Must Read

Ξεπερνούν τον εαυτό τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες εδώ και δύο 24ωρα «παλεύουν» με τις φλόγες που ξεκίνησαν από την Κορινθία και άγγιξαν ακόμα και την Αττική, καθώς οι φλόγες έφτασαν έξω από τα Μέγαρα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι εναέριες πτήσεις.

Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί, αλλά η ΕΜΥ προβλέπει ότι τις μεσημβρινές ώρες ο αέρας θα κοπάσει. «Η σημερινή εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την χθεσινή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον άνεμο» είπε με νόημα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Από τα μεσάνυχτα μέχρι και τώρα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα σε Λιακωτό, Πευκενέα, Χάνι Δερβένι, Αιγειρούσες και στις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρινού και Αγίου Ιερόθεου.

ΕΜΥ: Προβλέπει αλλαγή καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται αλλαγή του καιρού ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι.

Μία νύχτα-κόλαση στα Γεράνεια

Δεύτερη νύχτα-κόλαση με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Πάνω από 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη. Η κατεύθυνση της φωτιάς που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 19/5 από τον Σχίνο Κορινθίας, κατευθύνεται προς τα Μέγαρα.

Πολλοί είναι οι εθελοντές πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο της πύρινης λαίλαπας για να βοηθήσουν το πυροσβεστικό σώμα. Στο παρακάτω βίντεο θα ακούσετε τη συγκλονιστική περιγραφή ενός εθελοντή για το βράδυ που μας πέρασε στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Όλο το βράδυ σε πολιορκία το Αλεποχώρι

Οι φλόγες κατευθύνονταν προς τα Μέγαρα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται πως η «μάχη» δόθηκε και «γλίτωσαν».

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του Σχίνου Λουτρακίου και άλλων περιοχών της Κορινθίας. Περίπου 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. «Θα είναι μία δύσκολη βραδιά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από όλους «να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση».

Η φωτιά πάνω από την Κινέτα: Κάηκαν σπίτια, 25 χλμ. το μέτωπο

Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον καπνό που έχει καλύψει πολλές περιοχές στο τόπο της καταστροφής, αλλά και την Αττική.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις στις περιοχές Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Πευκογυάλι, χθες το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί απομακρύνθηκαν οι πολίτες και κάτοικοι από το Χάνι Δερβένι, Άνω και Κάτω Πευκενέα, Αιγειρούσα, περιοχή Ντουράκος, περιοχή Παρασκευάς, καθώς και από τις δύο μονές, Άγιος Ιωάννης Μακρινός και Αγία Παρασκευή.

Συγκλονίζουν οι εικόνες

Οι εικόνες που μεταδίδονται από ΜΜΕ, είναι πραγματικά συγκλονιστικές και δείχνουν την τρομακτική μανία της πυρκαγιάς. Ένα ιδιαίτερο δάσος, με άγρια πανίδα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί ολοκληρωτικά. Η Αττική χάνει τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα που της είχε απομείνει.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών σε ελαιώνα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε το αίτιο της μεγάλης πυρκαγιάς, λέγοντας ότι ξεκίνησε από καύση υπολοίπων -δηλαδή υλικών- στον ελαιώνα και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 έως και 8 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Βαρθακογιάννης για φωτιά: «Βελτιωμένη η σημερινή εικόνα – Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες

Κορινθία: Πύρινος εφιάλτης για δεύτερη συνεχή νύχτα, με θυελλώδεις ανέμους, διάσπαρτα μέτωπα και συνεχείς αναζωπυρώσεις (video)

Κίνδυνος από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας σε αυτές τις 10 περιοχές εξαιτίας της φωτιάς – Οδηγίες προστασίας

Επιβεβαιώνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This