Αυτή είναι η ισπανική πρόταση για τις φρεγάτες του ΠΝ με έμφαση στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία

«Η προθυμία μας να συνεργαστούμε με την ελληνική βιομηχανία προσθέτει σημαντική αξία στην πρότασή μας», λέει ένας εκ των αντιπροέδρων της ισπανικής εταιρείας.

Must Read

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Navantia η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 4 νέες φρεγάτες για τον στόλο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών της κλάσης Hydra στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα του ΠΝ.

Οι νέες φρεγάτες περιλαμβάνουν τον τελευταίο σχεδιασμό έξυπνης φρεγάτας, την F-110, που θα γίνει η «ραχοκοκαλιά» του ναυτικού της Ισπανίας.

Η F-110 ενσωματώνει υπερσύγχρονες ναυτικές τεχνολογίες μαζί με τις καινοτόμες δυνατότητες παραγωγής και λειτουργίας. Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν πλήρη διαλειτουργικότητα με ευρωπαϊκά και αμερικανικά συστήματα, όπλα τελευταίας γενιάς και τη χρήση ενός «ψηφιακού δίδυμου» που επιτρέπει λειτουργική προσομοίωση και αξιολόγηση.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια προσφέρουμε στην Ελλάδα την πιο προηγμένη φρεγάτα μας, την F-110, που αντιπροσωπεύει ένα τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός σε δυνατότητες που έχουν ήδη τραβήξει το διεθνές ενδιαφέρον», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Navantia, Ricardo Domínguez.

«Η Navantia έχει μια ευρεία εμπειρία στη μεταφορά τεχνολογίας και ανάπτυξης ικανοτήτων με χώρες εταίρους, όπως έχουμε ήδη αποδείξει στην Αυστραλία, τη Νορβηγία και πιο πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία. Το ιστορικό μας σε αυτόν τον τομέα και η προθυμία μας να συνεργαστούμε με την ελληνική βιομηχανία προσθέτουν σημαντική αξία στην πρότασή μας», δήλωσε ο Javier Herrador, Αντιπρόεδρος Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Η Navantia θα συνεργαστεί με την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και θα ενισχύσει το οικοσύστημα των προγραμματιστών τεχνολογίας, των μηχανικών εταιρειών, των εργολάβων βιομηχανικών διεργασιών και των προμηθευτών εξοπλισμού και υλικών στην Ελλάδα. Ως βασικό μέρος του προγράμματος, η  ισπανική εταιρεία παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταφοράς τεχνολογίας και δυνατοτήτων (ToT) για την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυπηγικής ικανότητας.

Το σχέδιο ToT δεν περιλαμβάνει μόνο βιομηχανικές σχέσεις, αλλά και οικοδόμηση συνεργασιών με πανεπιστήμια και κέντρα αριστείας για καινοτομία και ανάπτυξη εργατικού δυναμικού. Αυτό το σχέδιο υποστηρίζεται από την ευρεία εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη ικανοτήτων για χώρες εταίρους όπως η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σαουδική Αραβία.

Η Navantia σχεδιάζει επίσης να οδηγήσει τις απαραίτητες επενδύσεις για την αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών ναυπηγείων, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας βιώσιμης πηγής απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Για να ενισχύσει τους δεσμούς της με την ελληνική βιομηχανία, η Navantia εγκαινιάζει μια διαδικτυακή πύλη για την Ημέρα της Βιομηχανίας στις 9 Ιουνίου για να συνεργαστεί με το ελληνικό ναυπηγικό και βιομηχανικό οικοσύστημα, με τοπικές εταιρείες όλων των τύπων και μεγεθών. Οι στόχοι είναι να παρουσιάσουν τα δεδομένα του προγράμματος, προσφέροντας την ευκαιρία στις ελληνικές εταιρείες να συναντηθούν με τη Navantia και να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας.

Η κλάση F110 γνωστή και ως κατηγορία Bonifaz είναι μια πολυχρηστική, ανθυποβρυχιακή κλάση βαρέων φρεγατών εξοπλισμένων με το σύστημα μάχης Aegis που είναι υπό ανάπτυξη για το Ισπανικό Ναυτικό. Το έργο αναπτύσσεται από κοινού από το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας και την κρατική εταιρεία Navantia.

Οι φρεγάτες έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2027. Θα είναι εξοπλισμένες με ένα ισπανικό σύστημα μάχης, το SCOMBA, που αναπτύχθηκε από τη Navantia. Αυτό το σύστημα λειτουργεί ως εγκέφαλος του σκάφους και ενσωματώνει όλους τους αισθητήρες και τα όπλα της φρεγάτας, όπως αισθητήρες επιφανείας, EW και IFF που παρέχονται από την Indra, το ραντάρ Band S και τον κατακόρυφο εκτοξευτή Lockheed Martin, AAW – SM-2 από το Raytheon, τα συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου και τα σόναρ SAES, αλλά και τα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας από το Navantia Sistemas.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This