Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε εταιρεία που έστελνε διαφημιστικά μηνύματα

Συνολικά 78 πολίτες είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες!

Must Read

«Καμπάνα» ύψους 5.000 ευρώ έριξε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε εταιρεία για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων χωρίς την συγκατάθεση των αποδεκτών.

Στην ανεξάρτητη αρχή προσέφυγε πολίτης ο οποίος κατήγγειλε πως παρά το γεγονός είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη να διαγραφούν τα δεδομένα του από συγκεκριμένη εταιρεία και να μην συνεχιστεί η αποστολή μηνυμάτων, η εταιρεία συνέχιζε να του στέλνει διαφημίσεις.

Συνολικά 78 πολίτες είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες προς την εταιρεία για τη μη διαγραφή τους από την αποστολή μηνυμάτων προώθησης προϊόντων και πέντε πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την τακτική της εταιρείας.

Η εταιρεία επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα για τη μη διαγραφή δεδομένων και την συνέχιση αποστολής μηνυμάτων για σκοπούς προώθησης προϊόντων.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκε διπλή εγγραφή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του καταγγέλλοντος στη Βάση Δεδομένων E-mail.

Το τεχνικό αυτό σφάλμα της διπλής εγγραφής εντοπίστηκε και διορθώθηκε προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Το διπλό αρχείο εγγραφής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του καταγγέλλοντος παρέμεινε στη Βάση Δεδομένων E-mail, με αποτέλεσμα ενώ διαγράφηκε το πρώτο αρχείο εγγραφής, το δεύτερο αρχείο παρέμεινε στη Βάση Δεδομένων E-mail με αποτέλεσμα ο πολίτης να συνεχίσει να λαμβάνει email.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης από την στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προέκυψε «ότι υπήρξαν άλλες 78 περιπτώσεις αποτυχίας στην ικανοποίηση του δικαιώματος διαγραφής υποκειμένων καθώς και 5 αιτήματα-διαμαρτυρίας για το ζήτημα αυτό, τα οποία ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν είχε εντοπίσει μέσω των διαδικασιών που εφάρμοζε, ούτε επίσης και το τεχνικό σφάλμα. Διαπιστώνεται λοιπόν ότι η εταιρεία δεν διέθετε στην πράξη τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσει τη διαγραφή των δεδομένων, ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του ΓΚΠΔ και να προστατεύονται τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων».

Για το λόγο αυτό η Αρχή έκρινε πως υπήρξε παραβίαση του Κανονισμού, επιβάλλοντας στην εταιρεία διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This