Κυριακή 25/7/2021

Σε αναστολή ο καθηγητής του ΕΚΠΑ που ζητούσε γυμνές φωτογραφίες και ανταλλάγματα για να περάσει τους φοιτήτριες

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του ΕΚΠΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι εν λόγω καθηγητής τους ζητούσε γυμνές φωτογραφίες, τις παρενοχλούσε με χυδαία σχόλια και απαιτούσε… ανταλλάγματα για να τις περάσει στο μάθημα.

Ο Σύλλογος των Φοιτητών με ανακοίνωσή του ζήτησε την απομάκρυνση του καθηγητή με αποτέλεσμα η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ να παραπέμψει τον καθηγητή σε πειθαρχικό και να αναστείλει μέχρι τότε τα καθήκοντά του.

Φοιτήτριες του τμήματος ΜΜΕ που έπεσαν θύματα του καθηγητή μίλησαν στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ.

«Ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο» ανέφερε απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ και πρόσθεσε «οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές. Υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Ακόμα μια φοιτήτρια του τμήματος περιέγραψε ότι ο εν λόγω καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Την Τετάρτη, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση-διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του καθηγητή καταγγέλοντας τις αισχρές πράξεις του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ