Παρασκευή 30/7/2021

Ξάνθη: Αποχή μαθητών που υποστηρίζουν ότι το σχολείο τους δεν αντέδρασε σε καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης σε μαθήτρια

Οι μαθητές μιλούν για σεξουαλική επίθεση - Τι διαρρέεται από τη διεύθυνση του σχολείου

Οι μαθητές Γυμνασίου σε σχολείο της Ξάνθης απείχαν από τα μαθήματα σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της διεύθυνσης σε ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που συνέβη, κατά τους ισχυρισμούς των μαθητών, σε τάξη του σχολείου.

Όπως μεταφέρει το xanthi2.gr, την περασμένη Πέμπτη ένας μαθητής έκλεισε συμμαθήτριά του μέσα στην τάξη και την παρενόχλησε σεξουαλικά. Μια άλλη μαθήτρια κατάφερε να ανοίξει την πόρτα για να βγει κλαίγοντας το κορίτσι.

Σύμφωνα με το 15μελές και τα πενταμελή συμβούλια του σχολείου, έγινε άμεσα καταγγελία του περιστατικού στη διεύθυνση και όπως λένε οι μαθητές, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η μαθήτρια-θύμα ήταν «συνυπεύθυνη επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά»!

Μάλιστα, η ίδια αντιμετώπιση υπήρξε και από τον σύλλογο διδασκόντων και η τιμωρία του μαθητή που φέρεται να επιτέθηκε στη συμμαθήτριά του, ήταν ημερήσια αποβολή.

Ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως το σχολείο, αλλά σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, η θέση της διεύθυνσης είναι ότι η διάσταση που έλαβε το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερη, από την πραγματική και ότι διερευνάται πιθανή εμπλοκή και άλλων μαθητών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ