Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία στη χώρα, το εμβόλιο είναι η λύση»

Must Read

Την εκτίμηση ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης στην χώρα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η λύση για να γίνει ανάμνηση ο κορωνοϊός είναι το εμβόλιο.

«Το πρόβλημα έχει μόνο μια λύση: Λέγεται εμβόλιο. Πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε. Έχουμε ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς. Το να μην το εκμεταλλευόμαστε δεν έχει λογική. Έχει εξαντληθεί η δυνατότητα των συναδέλφων μου και προσωπικώς να πείσουμε τον κόσμο. Πρέπει άλλες ειδικότητες, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, να βοηθήσουν να καταφέρουμε να πείσουμε όσους διστάζουν και αμφιβάλλουν για το εμβόλιο» σημείωσε.

Ο καθηγητής έκανε αναφορά και περιστατικά θρομβώσεων και στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην χώρα. «Ούτε η επιστημονική κοινότητα ούτε τα ΜΜΕ πρέπει να αποκρύπτουν το παραμικρό. Όμως είχαμε πέντε περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca. Αυτό έπαιξε σε όλα τα κανάλια. Αν την ίδια μέρα, λέγαμε, ότι από τους 1000 νοσηλευόμενους οι 200 έπαθαν θρόμβωση, και την επόμενη μέρα έπαθαν θρόμβωση οι 300, θα καταλάβαινε ο κόσμος το σχετικό κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Έκανε σαφές δε, πως οι όποιες μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια, ενώ είπε πως «η δικαιολογία ότι τα εμβόλια δεν είναι πλήρως δοκιμασμένα σε λίγο χρόνο θα πάψει να υπάρχει. Η Pfizer έκανε αίτηση στον FDA για κανονική της αδειοδότηση. Θα είναι όπως όλα τα άλλα εμβόλια ή φάρμακα που κάνουμε».

«Ένας πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους»

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε πως «επιστημονικά» ένας πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. «Αλλά εάν αυτό τεθεί ως ζήτημα στην Ελλάδα, πολλοί μη εμβολιασμένοι θα προσποιούνται τους μη εμβολιασμένους και θα βγάλουν την μάσκα τους. Εγώ παρότι πλήρως εμβολιασμένος φοράω τη μάσκα μου στους εξωτερικούς χώρους, αν και δεν κινδυνεύω» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This