Παρασκευή 30/7/2021

Θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση self tests από «κανάλια διανομής», λέει ο Σκέρτσος

Ποια θα είναι αυτά τα «κανάλια διανομής»; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία;

Μέσω social media τοποθετήθηκε ο Υπουργός… επί των πάντων Άκης Σκέρτσος για το θέμα με τα δωρεάν self test, η διάθεση των οποίων θα σταματήσει στις 19 Ιουνίου σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς.

Διαβάστε ακόμα: Τέλος τα δωρεάν self test από 19 Ιουνίου – Σιγή από το Υπουργείο Υγείας

Όπως υποστήριξε ο κ.Σκέρτσος «η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self tests θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες», προκαλώντας απορίες.

Ποια θα είναι αυτά τα «κανάλια διανομής»; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διατίθενται πλέον στα φαρμακεία; Το «ομάδες δικαιούχων» σημαίνει όχι σε όλους;

Κατά τα άλλα, η υπόλοιπη ανάρτησή του ήταν ένα απέραντο μπλα-μπλα.

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self tests στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας), κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι πολίτες 18 – 30 ετών».

Και η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου καταλήγει με παράθεση των δεικτών της πανδημίας:

«Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

  • -73% κρούσματα COVID
  • -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
  • -0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
  • -53% μείωση δείκτη θετικότητας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ