Πέμπτη 17/6/2021

Θα «τρώνε» πόρτα στα club όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί; – Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης

Ένα ρεπορτάζ που προκαλεί πολλά ερωτηματικά...

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις διατάξεις του Συντάγματος και τoν υποχρεωτικό εμβολιασμό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση «κάτω από το χαλί».

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορεί κανένας να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες να διώχνουν προσωπικό και πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έθιξε το θέμα των απολύσεων των εργαζομένων που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαμηνύει ότι ο «εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός» ωστόσο την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν το «πράσινο φως» να κάνουν διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Μετά τα όσα ευτράπελα των τελευταίων ημερών, ένα ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» υποστηρίζει ότι η πολυπόθητη διασκέδαση- μιας που η Ελλάδα αναμένει με αγωνία τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας για να το «κάψουν»- ανοίγει ξανά την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Ο πορτιέρης θα ελέγχει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19;

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, κλαμπ κλπ τα οποία βρίσκονται σε κλειστούς χώρους θα επαναλειτουργήσουν με 50% πληρότητα μια μέρα μετά την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι θα σταματήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, η είσοδος στα κέντρα διασκέδασης το φθινόπωρο, θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο. Με λίγα λόγια όσοι δεν έχουν να υποδείξουν στον πορτιέρη το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19… θα «τρώνε» πόρτα!

Το ρεπορτάζ προκαλεί πολλά ερωτήματα τη στιγμή που η κυβέρνηση ολημερίς υποστηρίζει ότι δεν θα αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, καταπατώντας τις ατομικές ελευθερίες. Τι παραπάνω γνωρίζουν άραγε στο Mega που δεν το ξέρει η κυβέρνηση;

Τέλος, όπως αναφέρουν, τα πανηγύρια θα επιτραπούν από 1η Ιουλίου στις περιοχές που το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών έχει ξεπεράσει το 50%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ