Τρίτη 27/7/2021

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ… μέχρι τις 10 το πρωί!

Το ‘δαμε κι αυτό! Η απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 16/06, κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά μόνο μέχρι τις 10 το πρωί!

Φυσικά, ο λόγος είναι πως μέχρι εκείνη την ώρα δεν επηρεάζεται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις πανελλήνιες, με το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης να αποσκοπεί στην ομαλή διεξαγωγή τoυς, μέσω της διευκόλυνσης των μαθητών στη μετακίνηση τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την τύχη της απεργίας, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην διαταραχθεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου επισήμαναν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούν από την αγωγή. «Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση», τόνισαν μεταξύ άλλων.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ