Τετάρτη 4/8/2021

Έφτασε και στη Λήμνο η θαλάσσια βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά!

Παρατηρήθηκε βλέννα στην παραλία του Αγίου Σώζοντα, αλλά και στο Ρωμέικο Γιαλό

Δυστυχώς το βόρειο Αιγαίο φαίνεται να είναι το επόμενο επίκεντρο της θαλάσσιας βλέννας που ξεκίνησε από τη θάλασσα του Μαρμαρά προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις παράκτιες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα: Απειλή στο βόρειο Αιγαίο: Στην Ίμβρο και την Τένεδο έφτασε η βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά (video)

Μετά τις ακτές της Ίμβρου (δύσκολη η κατάσταση εκεί) και της Τενέδου, η αηδιαστική  βλέννα πέρασε και στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου, σε μια εξέλιξη που προκαλεί… τρόμο στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το limnosfm100.gr παρατηρήθηκε βλέννα στην παραλία του Αγίου Σώζοντα, αλλά και στο Ρωμέικο Γιαλό και πέρα από τα θέματα που δημιουργούνται στον τομέα της αλιείας, οι κάτοικοι και οι λουόμενοι ανησυχούν για τυχόν επικινδυνότητα της θαλάσσιας βλέννας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Nb limnos vlenna1

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λημνιώτικου σταθμού, ο Δήμος Λήμνου συνέλεξε δείγματα από τις παραλίες του νησιού και σύντομα θα κάνει ανακοινώσεις.

Δείτε βίντεο του CNN Τurk από την κατάσταση στην Ίμβρο:

*φωτογραφίες: limnosfm100.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ