Δευτέρα 2/8/2021

Απειλή στο βόρειο Αιγαίο: Στην Ίμβρο και την Τένεδο έφτασε η βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά (video)

Ανησυχούν οι επαγγελματίες του τουρισμού

Η θαλάσσια βλέννα η οποία έχει καταλάβει τη Θάλασσα του Μαρμαρά τους τελευταίους μήνες, έφτασε στο βόρειο Αιγαίο, ειδικά γύρω από την Ίμβρο και την Τένεδο, στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής επαρχίας Τσανάκκαλε.

Διαβάστε ακόμα: Κινδυνεύουν οι ελληνικές θάλασσες από τη βλέννα στη θάλασσα του Μαρμαρά; (video)

Ενώ μια εκστρατεία καθαρισμού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μάζεψε περισσότερα από 5.000 κυβικά μέτρα βλεννογόνου από τον Μαρμαρά, πλάνα από drone από μια παραλία στην Ίμβρο, δείχνουν κομμάτια βλέννας να βρίσκονται στην περιοχή.

Η αποκρουστική βλέννα έφτασε επίσης στην γειτονική Τένεδο και  φαίνεται να καλύπτει την επιφάνεια του νερού σε λιμάνια αλιέων. Οι επαγγελματίες του τουρισμού ανησυχούν ότι η βλέννα που πλησιάζει τις παραλίες στις ακτές της τουρκικής πλευράς του Αιγαίου, θα αποφέρει σημαντικό πλήγμα στον ήδη τσακισμένο τομέα.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές αρχές άρχισαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία οξυγόνωσης για την προστασία της θάλασσας, καθώς οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο καθαρισμός του βλεννογόνου θα είναι δυνατός μόνο με εκτεταμένα συστήματα καθαρισμού λυμάτων.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί το διαλυμένο οξυγόνο στα βάθη της θάλασσας με προηγμένες συσκευές οξυγόνωσης.  Οι συσκευές απελευθερώθηκαν στη Θάλασσα του Μαρμαρά σε πέντε διαφορετικά σημεία στον κόλπο İzmit και έξω από την ακτή του Pendik της Κωνσταντινούπολης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ