Πέμπτη 5/8/2021

Πανελλήνιες 2021: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα – Πώς μπορούν να ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι υποψήφιοι ΑΕΙ και ΤΕΙ για να μάθουν από «πρώτο χέρι» τις βαθμολογίες που έλαβαν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων με SMS.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν δύο SMS στα κινητά τους τηλέφωνα:

α) το πρώτο γραπτό μήνυμα θα αφορά τη βαθμολογία που έλαβαν στις Πανελλήνιες
β) το δεύτερο θα είναι για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους

  • οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν την ενότητα «Εκπαίδευση»
  • έπειτα «Πανεπιστήμια και Φοίτηση»
  • τέλος να «κλικάρουν» στο «Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων»

Για να δουν τις γραπτές βαθμολογίες για τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων, οι υποψήφιοι θα χρειαστούν τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου και τα 4 ελληνικά αρχικά των ονομαστικών στοιχείων τους (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν λίγο νωρίτερα. Μια από τις επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η 8η Ιουλίου.

Οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο, λίγες ημέρες αργότερα.

Τι πρέπει να ξέρετε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι «η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα ανεβάσει τις βάσεις στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι στο 1ο και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο δεν θα υπάρχουν τμήματα με βάση χαμηλότερη από περίπου 9.000 μόρια. Στο 2ο και στο 4ο Πεδίο δεν αναμένεται να υπάρχουν τμήματα με λιγότερα από 8.000 μόρια».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ