Ραγδαίες εξελίξεις με τον Αζάρι – Ζητά συμβιβασμό με τις αμερικανικές Αρχές

Φέρεται ότι έκανε και παρακολουθήσεις συνεργατών/δημοσιογράφων της εφημερίδας «δημοκρατία»

Must Read

Συμφωνία συμβιβασμού με τις αμερικανικές Αρχές (FBI και Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Νότιου Τομέα Νέας Υόρκης) επιδιώκει -επίσημα πλέον- ο Ισραηλινός ντετέκτιβ Αβιράμ Αζάρι, σύμφωνα με χθεσινή ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters από την Ουάσιγκτον.

Ο Αζάρι, που συνελήφθη τον Αύγουστο του 2019 στον αερολιμένα JFK και έκτοτε είναι προφυλακισμένος στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν, αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για συνωμοσία και αδικήματα κατά του αμερικανικού δημοσίου, νομικών προσώπων και ιδιωτών με παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών («χάκινγκ») και απάτες διεθνώς.

Όπως αποκάλυψαν η «δημοκρατία» και η Μαρία Παναγιώτου τον Σεπτέμβριο του 2020, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι μεταξύ των διεθνών «δραστηριοτήτων» του Αζάρι περιλαμβάνονται υποκλοπές και παρακολουθήσεις συνεργατών της «δημοκρατίας» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (κυρίως στη Βρετανία) λόγω των αποκαλύψεων της εφημερίδας μας για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Στη λίστα των στόχων παρακολούθησης υπήρχαν και άλλα ελληνικά ονόματα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παραπέμπουν στη χώρα μας προφανώς για διαφορετικές υποθέσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει δυνατή η διασταύρωση περισσότερων στοιχείων. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters, το αίτημα συμβιβασμού, που σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνει την αποκάλυψη όλων των στοιχείων της υπόθεσης σε αντάλλαγμα μικρότερης ποινής, υπεβλήθη από τον δικηγόρο του Αζάρι.

Στις 11 Ιουνίου 2021 ο δικηγόρος Μπάρι Ζόουν έγραψε στον ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν Τζον Κελτλ ότι ο πελάτης του τώρα «βρίσκεται σε θέση να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση» (σ.σ.: κατά την αμερικανική ορολογία, ως «κυβέρνηση» νοούνται το κράτος και οι Αρχές του και όχι πολιτικά πρόσωπα). Με την επιστολή ζητείται καθυστέρηση των προγραμματισμένων δικαστικών ακροάσεων μέχρι τις 9 Αυγούστου, ώστε «να συμμετάσχουμε σε εποικοδομητικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις συμβιβασμού». Ο δικηγόρος του Αζάρι και ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν αρνήθηκαν να προβούν σε περαιτέρω σχόλια προς το Reuters.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, αν και το κατηγορητήριο δεν αναφέρει τους «χάκερ» με τα ονόματά τους, πέντε πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέφεραν ότι ο Αζάρι κατηγορείται σε σχέση με τις υποκλοπές που έκανε η ινδική εταιρία BellTrox InfoTech Services σε βάρος δικηγόρων, κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και άλλων προσώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Reuters είχε μεταδώσει από πέρυσι ότι οι παράνομες υπηρεσίες της BellTrox χρησιμοποιούνταν από ντετέκτιβ για λογαριασμό νομικών εταιριών και των πλούσιων πελατών τους.

Υπενθυμίζεται πως και οι βρετανικοί Times είχαν αποκαλύψει ότι η BellTroX παρακολουθούσε τα στελέχη της που ασχολούνταν με το σκάνδαλο του γερμανικού κολοσσού πιστωτικών καρτών Wirecard, όπως συνέβη και με άλλα ΜΜΕ στην Ευρώπη.

Άλλη μία ένδειξη της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι, σε αντίθεση με τη συνήθη αμερικανική πρακτική ταχείας δημοσιοποίησης σχεδόν του συνόλου μίας δικογραφίας, ο δικαστής Κελτλ έχει κρατήσει σε χρηματοκιβώτιο το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας του Αζάρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This