Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει σε εστίαση και μπαρ 

Αυτά τα μέτρα είναι στο «τραπέζι»

Must Read

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει όλα τα δεδομένα που θα αφορούν σε έναν νέο τρόπο λειτουργίας τόσο των καταστημάτων εστίασης, όσο και διασκέδασης.

«Μπρος-πίσω» κάνει συνεχώς το κυβερνητικό επιτελείο, αποδεικνύοντας ότι δεν παίρνει στα σοβαρά και δεν αξιολογεί όπως πρέπει, τα επίκαιρα δεδομένα που αφορούν στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Έρχονται νέα μέτρα

«Το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, όμως σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Το φταίξιμο στους νέους και την… εστίαση!

«Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον νότιο τομέα Αθηνών, όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα αυξημένη θετικότητα το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχονται όπως προκύπτει από ιχνηλατήσεις, από χώρους διασκέδασης», τόνισε η κ. Πελώνη.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο «τραπέζι»

  • ολική επαναφορά στις μάσκες
  • πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάσκες επιστρέφουν παντού
  • στο επίκεντρο η μετακίνηση εκτός νομού με πιθανή μετακίνηση μόνο για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους με rapid test
  • παραμένει στο «τραπέζι» η απαγόρευση κυκλοφορίας: ωστόσο είναι κάτι που θα γίνει αργότερα -όχι ακόμα-
  • προτείνεται να μην υπάρχουν μεικτά μαγαζιά αλλά να επιτρέπεται η είσοδος στην εστίαση μόνο σε εμβολιασμένους
  • δεν αναμένονται οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα
  • θα υπάρξουν γενικοί περιορισμοί που θα αφορούν μόνο σε μη εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση επιμένει ότι θα μάς «σώσει» μόνο ο εμβολιασμός!

«Μόνη λύση, ωστόσο, παραμένει ο εμβολιασμός. Και η λύση αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, καθώς έχει εισβάλει και στη χώρα μας και αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διάστημα η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Πελώνη ανέφερε ότι, «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. Έχουμε στα χέρια μας μια ασπίδα που δεν είχαμε στην προηγούμενη φάση: το εμβόλιο, στο οποίο έχουν καθολική, δωρεάν και άμεση πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, δουλεύουν, μας προστατεύουν όλους. Όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This