Σάββατο 24/7/2021

Συρροή κρουσμάτων και σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική!

Η επιχείρηση προχώρησε σε εκκένωση σκηνών, ενώ οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό, έσπευσαν να τα παραλάβουν

Νέος συναγερμός για κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση, καθώς, μετά την ιδιαίτερα ανησυχητική είδηση πως εντοπίστηκαν πλέον των 30 κρουσμάτων στα Χανιά, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγω και για τουλάχιστον 14 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εγκατάσταση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, πρόκειται για γνωστή κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας και τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Ειδικότερα, θετικά στον ιό βρέθηκαν, έπειτα από τεστ, τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, με τα περισσότερα να παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Λόγω των κρουσμάτων, έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Στοχευμένες δράσεις σε κατασκηνώσεις όλης της χώρας

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορωνοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ